Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla väkevä startti Keniassa – viisi birdietä 11:n pelatun reiän jälkeen

Kalle Samooja  johti Kenian avoimia vielä viimeisenä päivänä vuoden 2019 kisasa sijoittuen lopulta kuudenneksi

Kalle Samooja teki Karen Country Clubilla ulosmenon aikana neljä birdietä nousten tässä vaiheessa kärkikymmenikköön

Kalle Samooja näytti torstain iltapäiväkierroksensa ensimmäisellä puoliskolla (-4) havittelevansa tosissaan paikkaa Kenya Openin kärkitaistoon. 
Kahdelta edelliskerralta näytöt ovat kivikovat. 2018 Challenge Touriin kuuluneessa kisassa hän toisella kentällä pelatussa kisassa kolmas, lyönnin päässä kärjestä.

European Touriin kuuluneessa kisassa Samooja oli vuotta myöhemmin kuudes, kolme lyöntiä voittaja Guido Migliozzia jäljessä.

Edellisviikon Qatar Mastersista Samoojalle jäi hampaankoloon, sillä viikonloppuna hän putosi jaetulta toiselta sijalta 28:ksi.

Tapio Pulkkanen teki tuloksekseen 72 (+1), jolla kalenterivuoden viidettä kisaansa pelaava Hattu-Tapio tulee jäämään niukasti cut-rajan väärälle puolelle.

Loppuun asti pelanneista mielenkiintoisi kärkituloksen tekijöitä ovat Puolan Adrian Meronk (-6), sekä toukokuussa 47 vuotta täyttävä Ranskan Raphael Jacquelin, jolle meneillään oleva kisa on jo 645:s.

Jacquelin rauhallinen svingi, sen hyvä rytmi on ihastuttanut ET:lla jo 1990-luvulta, joten konkarin perusajatuksia kannattaa kuunnella ja katsella huolella.

Yksikään puolalainen ei ole ET:lla voittanut, neljästi ET:lla ykköseksi yltäneen Jacquelin edellä kilpailujen määrässä kauimpana on Miguel Angel Jimenez (712).

Samooja teki kierroksensa ensimmäisen bogeyn kympillä, mutta kuittasi sen välittömästi päivän viidennellä birdiellään kentän 11:lla. Tässä vaiheessa hän oli kaksi lyöntiä kärkeä jäljessä.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa