Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla revanssin paikka Keniassa

Kalle Samoojalla on mainiot mahdollisuudet parantaa asemiaan Race to Dubai-listalla viikonlopun aikana.

Kalle Samooja sekä Kim Koivu ovat mukana Kenian kautta aikojen ensimmäisessä European Tourin kisassa. Edelliskaudella Samooja jäi Keniassa CT:n kisassa lyönnin päähän uusinnasta.

Keniassa on järjestetty jo 1990-luvulta alkaen Challenge Tourin kisoja. Tourin rahalistan 1995 voittanut Thomas Björn sijoittui menestyskaudellaan Keniassa toiseksi. Tanskalainen on nimekkäin osallistuja viikonlopun ET-kisassa, vaikkei lukeudukaan suosikkeihin.

European Tourilla on torstaina Karen Country Clubilla Nairobissa tarjolla sankaruutta pelaajille, joista vain murto-osa on aiemmin voittanut pääkiertueella. Suurin suosikki on sunnuntaina Qatarissa juhlinut Justin Harding, jolle toinen perättäinen ykköstila varmistaisi käytännössä paikan Mastersiin.

Muut etukäteen ”merkatut” suosikit ovat tavanomaista huomattavasti alhaisimmista kategorioista.

Mukana on ET:n 2018-2019 voittajista Hardingin lisäksi epävireisesti pitkään pelanneet Renato Paratore ja Shubhankar Sharma. Pistelistalla 2018 ensimmäisten 110:n joukkoon sijoittuneita on mukana vain seitsemän pelaaja, Challenge Tourin top-15 miehiä samalta kaudelta kymmenen, sekä ET:n karsinnoista kortin saaneita 22.

Suuri osa osallistujista on ET:n edellisiä alhaisemimmista kategorioista. Pelaajia on tavanomaista vähemmän (144), näistä  peräti19 Keniasta. Isäntämaan pelaajista yhdelläkään ei ole maailmanlistaan laskettavia pisteitä.

Lähtökohdaltaan asetelma on kahdelle mukana olevalle suomalaiselle otollinen. Neljällä tasaisen hyvällä kierroksella molemmilla on realistiset mahdollisuudet kisailla kärkitiloista.

Kalle Samooja sai siivet alleen Nairobissa 2018 CT:n kisassa jossa hän sijoittui kolmanneksi. Palkintoshekki 30 000 euroa oli turkulaisen toiseksi suurin koko kaudella. Kim Koivu oli tasaisessa kisassa 14:s.

Samooja on pääsyt jatkoon kauden seitsemässä kisassaan kolmasti. Koivu lukeutuu 11 osallistumiskerrallaan Tourin teräsmiehiin. Jatkoonpääsyjä on kuusi.

Rahaa Keniassa jaetaan 1,1 miljoonaa euroa.

Seuraavan viikonlopun kisaan Malesiaan Koivu sekä Samooja ovat varamiehiä. Paikka ET:n ja Asian Tourin yhteiskisaan aukeaa vain top-5 sijoituksella Keniassa, jollei peruutuksia tule tavanomaista enempää.

Viasat ja Viaplay näyttävät Kenia Openin suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin.

 

Etsi luettavaa