Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla neljä lyöntiä kärkeen: ”Lauantain kelissä menestys on pääkopasta kiinni”

Kalle Samooja on pelannut The Renaisance Clubillla kuusi kierrosta yhteensä 23 alle parin

Kalle Samooja (-7), Sami Välimäki (-5) ja MIkko Korhonen (-4) omaavat viikonloppuna hyvät mahdollisuudet menestykseen, jopa voittoon Scottish Openissa.

Australian Lucas Herbert on lauantaina takaa-ajettavana The Renaissance Clubin kentällä Skolannissa.  Aussi paransi torstaista yhdellä lyönnillä (66-65,-11) siirtyen perjantain parhaalla tuloksella kisan kärkeen lyönnin erolla.

Herbert on yksi kalenterivuoden 2020 kovimpia nousijoita kaikilla listoilla. Hän voitti varsin yllättäen talvella Omega Dubai Desert Classicin, oli toinen Uuden-Seelannin avoimissa ja seitsemäs edellisviikolla Irlannissa. Nousua maailmanlistalla on tullut 145 sijaa (223.-78).

Tulostaso jäi toisena päivänä ensimmäisestä,  kisaa johtanut Lee Westwood (62-71,-9) jakaa kolmatta sijaa Ian Poulterin kanssa. Kokemus on ollut kahtena ensimmäisenä päivänä valttia, sillä kisan kakkonen Robert Rock (43-v)  on hänkin Westwoodin (47-v) ja Poulterin (44-v) jo varttuneempaa osastoa ET:lla.

Kuka vielä muistaa, milloin Ian Poulter viimeksi voitti European Tourin lyöntipelikisan Euroopassa? Älä murehdi kun et muista, tuskin mestarilla itselläänkään on vastausta takataskussa. Oikea vastaus on vuosi 2004, Volvo Masters. Eli aikaa on kulunut 16 vuotta.

Kalle Samooja ( 65-70,-7) putosi vain yhden sijan kuudenneksi. 

Sami Välimäen (68-69,-5) sijoitus pysynee 14:na.

Mikko Korhonen (68-70,-4) on erinomaisissa asemissa, vaikka putosikin viisi sijaa 19:ksi. 
Tapio Pulkkanen  (70-72,-par) söhri kahdella viimeisellä tuplan ja bogeyn pudoten cut-rajalle. Hänen kohtalonsa selviää vasta myöhemmin illalla.

Sami Välimäki  tekee historiaa, mikäli hän nousee neljännen kerran peräkkäin ET:n  normikisoissa kymmenen joukkoon

Sami Välimäki tekee historiaa, mikäli hän nousee neljännen kerran peräkkäin ET:n normikisoissa kymmenen joukkoon

GETTY IMAGES

”Varsin hyvä päivä tänäänkin. Vähän jäi tehot uupumaan  birkkupaikoista ja loppuun sitten pari huonoa suoritusta”, Kalle Samooja kertoi tiedotteessa viitaten väylillä 16 ja 17 tekemiinsä bogeyhin.
kertoi ja viittasi huonoilla suorituksilla 16:n ja 17:n bogeihin.

Peli tuntuu vahvalta, huomisessa kelissä se (menestys) on lähinä yläkopasta kiinni”, Samooja jatkoi

Lauantaiksi on ennustettu heikompaa, sateista keliä, joka varmasti tuo uuden mausteen kisaan

Mikko Korhonen selviytyi kierroksesta yhdellä bogeyla, birdejä syntyi kaksi, joka esti nousun lähemmäksi kärkeä.

”Tasaista on ollut. Hyvää lyömistä tänäänkin. Ei yhtään pidempää birdie-puttia sisään kahteen päivään, mutta muutama hyvä par-putti kylläkin. Tänään oli kyllä aikamoista tappelua, mutta kierros pysyi kasassa”, Korhonen kommentoi tiedotteessaan.

Kierros on vielä kesken ja sijoitukset voivat  muuttua.

Scottish Open, tuloslista

Etsi luettavaa