Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla loistokierros St Andrewsin Old Coursella: ”Yksi parhaista kierroksistani links-kentällä”

Kalle Samooja oli syystäkin erittäin tyytyväinen kierrokseensa St Andrewsin Old Coursella

Kalle Samooja (75-69,par) teki päivän toiseksi parhaan tuloksen maailman kuuluisimmalla kentällä lajin pyhätössä. Sami Välimäki (par) on samassa tuloksessa 70:na, Tapio Pulkkanen tarvitsee lauantaina haamutuloksen selvitäkseen jatkoon.

Kalle Samooja nousi avauspäivän Kingsbarnsin tuloksen  (75,+3) jälkeen 80 sijaa 70:ksi St Andrewsin Old Coursen hurjissa olosuhteissa, joissa tuulenpuuskien voimakkuus oli  pahimmillaan lähes 15 metriä sekunnissa.

”Tänään oli yksi uran parhaista kierroksista linksillä, ja varsinkin näissä olosuhteissa”, neljä birdieä ja yhden bogin tehnyt Samooja kertoi tiedotteessaan.
”Aikamoista selviytymistä oli koko päivä. Löin todella hyvin tiiltä ja puttasin hyvin. Tästä on hyvä iskeä huomenna Carnoustiella”, Samooja suunitteli pitkän ja raskaan päivän päättteeksi.

Perjantaina  Samoojan  tulos oli upeasti vain lyönnin heikompi kuin neljä alle kentästä selvinneiden Stephen Gallagherin ja Renato Paratoren.

Torstaina seitsemän birdietä Kingsbarnsissa urakoinut Sami Välimäki (71-73, par) selvisi vaativista olosuhteista St Andrew Old Coursella niinikään pienillä vaurioilla, kahdella bogilla. 
Vastaavasti birkkujakin tuli vain yksi, sijaluku parani yhdeksällä samaksi kuin mikä on Samoojan tilanne.

Tapio Pulkkanen on pelannut sekä Carnoustiessa, että Kingsbarnsissa tulokset (75-75,+6). Cut-raja on seitsemän lyönnin päässä. joten St Andrewsin  Old Courselta hän tarvitsisi olosuhteista riippuen lähes täydellisen kierroksen selvitäkseen jatkoon.

Kilpailu johtaa  suoraan Ryder Cupista Skotlantiin lentänyt Tyrrell Hatton, (64-70,-10) joka Pulkkasen tavoin kiertää lauantaina Old Coursea. Hatton on voittanut.Alfred Dunhill Links Championshipin kahdesti perättäin vuosina 2016-2017. 

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan  suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin. Lauantain lähetysaika on 15.00-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa