Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla kaksijakoiset tunnelmat uusinnan jälkeen: ”Uskoin tulokseni -20 riiittävän voittoon”

Kalle Samoojan naamalle tuli pian pettymyksen jälkeen hymy uusinnan päätyttyä Callum Shinkwinin eduksi

Kalle Samooja oli Cyprus Openissa kolmen viimeisen päivän kuningas, jolle sai kuitenkin jääkylmän suihkun, kun missasi uusinnassa reilun metrin mittaisen putin.

Kalle Samooja taisteli loppuun asti Euroopan-kiertueen turnausvoitosta Kyproksella. Bogiton kierros päättyi upeasti tulokseen -7, ja Samoojan lopputulos oli -20.

Kolmen viimeisen kierroksen tulokset 66-64-64 (-19) olivat omassa luokassaan. 16-metrisen eagle-putin päätösreiällä upottanut Callum Shinkwin oli tällä jaksolla kolme lyöntiä heikompi, kaikki muut kärkimiehetkin jäivät 54 reiän sprintissä neljä lyöntiä tai enemmän.

Uusinta Shinkwinin ja Samoojan välillä pelattiin 18. reiällä,  jolla Shinkwin teki viheriöbunkkerin kautta birdien,  Samooja viheriön ulkopuolelta kolmen putin parin. 

”Melko kaksijakoiset tunnelmat. Olisi luullut, että -20 riittää voittoon. Se oli meidän tavoite perjantain jälkeen, jolloin caddie lupasi työskennellä ilmaiseksi, jos pääsemme tuohon lukuun, Samooja 
summasi kilpailua.

Samoojan vire on ollut viime aikoina hyvä. Lokakuun alun Scottish Openin yhdeksäs sija sai jatkoa Kyproksen toisella sijalla, joka sivuaa Samoojan parasta sijoitusta Euroopan-kiertueella.

”Olihan viikonloppu toki hienoa tekemistä ja koko viikko kaikin puolin. Aina voi jossitella ja katsella uusintoja, mutta olen tyytyväinen vetoon.”

Katkera tappio painoi syystäkin mieltä matalaksi, mutta Samooja löysi päätöspäivästä ja kokonaisuudesta paljon hyvää.

”Varsinkin sunnuntaina pelasin lähes virheettömän kierroksen. Olisin luullut sen riittävän, mutta yksi mies jäi kukistamatta. Osa-alueet olivat kohdallaan ja hyvä tunne peliin, ehkä se välittyi tänään jopa tv-ruudun kautta.”

Toinen sija tarkoitti yhden tavoitteen täyttymistä.

”Tiketti Dubain finaaliin tuli sentään saavutettua, mikä vähän lämmittää mieltä. Pelaillaan ensi viikko täällä ja sitten suuntaan katseet kohti  Dubaita”, Samooja päätti.

Kalle Samooja oli hyvin lähellä voittoa jo syyskuussa 2019 perinteisessä Crans Montanan kisassa Sveitsissä

Kalle Samooja oli hyvin lähellä voittoa jo syyskuussa 2019 perinteisessä Crans Montanan kisassa Sveitsissä

Getty Images

Kalle Samoojan nousua European Tourilla on kestänyt jo reilun vuoden. Menestysten sarja käynnistyi vuosi sitten syyskuussa Omega European Mastersin toisesta sijasta. Saman kauden aikana hän oli Race to Dubain finaalikisoissa Turkissa 17. ja Etelä-Afrikassa 10:s ja Skotlannin avoimissa 20:s.

Kun sarjaan yhdistetään tältä kaudelta kolmas tila Qatarista ja yhdeksäs sija Skotlannista, voidaan todeta Kalle Samoojan olevan läpimurron kynnyksellä.

Race to Dubai -listan sijoitus on nyt 36:s, maailmanlistan sijoitus 165:s.

Seitsemän kovaa oppivuotta ulkomaillla

Kun puhutaan Kalle Samoojasta, on hyvä muistaa, että hän on pelannut vakavalla otteella ammattilaisena ja ulkomaita kiertäen kauden 2011 alusta. Seitsemän ensimmäistä vuotta Samooja kiersi Asian Tourin lisäksi Chalenge Tourilla sekä osittain myös Nordic Leaguella.

Tammikuussa 2018 Samoojan sijoitus maailmanlistalla oli 686:s. Näyttöjä tasonnoususta oli kertynyt seitsemän kauden aikana harvakseltaan odotuksiin nähden.

Mika Piltzin valmennukseen siirtyminen oli jo tällöin hyvänä pohjana kolmen viimeisen kauden menestyksille.

Samooja löysi peliinsä punaisen langan. Kaudella 2018 hän pelasi loistavasti Challenge Tourilla ja sai kortin ET:lle.

Kausien 2019–2020 kisat pääkiertueella ovat tuoneet paljon ilonaiheita, mutta eivät toistaiseksi voittoa, joka on pariin otteeseen ollut varsin lähellä.

Edellä listatut hyvät sijoitukset isoistakin kilpailusta antavat uskoa siihen, että Kalle Samooja saattaa hyvinkin tehdä vielä nähtyä paljon merkittävämmän läpimurron voittajien ja ET:n tähtien joukkoon

Lähde: Kalle Samoojan tiedote

Etsi luettavaa