Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla jalka oven välissä The Openiin: ”Loppukirin jälkeen olen back in business”

Kalle Samooja pusersi itsensä takaisin "kehiin" tekemällä kuudella viimeisellä kolme birdietä.

13:na tuloslistalla olevan Kalle Samoojan (64-67-69,-13) bogiton sarja kesti Scottish Openissa 46 reikää. Ennen päätöspäivää hän on taistelussa paikasta Openiin viidentenä.

Scottish Openin kolmantena päivänä tulostaulun kärjessä nimet ja järjestykset vaihtuivat, päivän parhaan tuloksen teki jo aamulla 55 sijaa kymmenenneksi noussut Andrea Pavan (62,-9).

Bernd Wiesberger on tehnyt 26 birkkua kolmeen kierrokseen, joka sivuaa ET:n ennätystä

Bernd Wiesberger on tehnyt 26 birkkua kolmeen kierrokseen, joka sivuaa ET:n ennätystä

GETTY IMAGES

Bernd Wiesberger (-20) johtaa Renaissance Clubilla pelattavaa Rolex Seriesin kisaa ennen Eric Van Rooyenia (-18).  Kolmatta sijaa jakavat Nino Bertasio sekä Romain Langasque (-16).

Henrik Stenson (-14) pelasi koko päivän vahvasti, mutta putteri oli jääkylmä kaikilla muilla reiíllä paitsi par-viitosilla, joilla hän teki birkut. Ruotsalaisen mahdollisuudet katkaista voitoton lähes kahden vuoden mittainen jakso murenivat varsin pieniksi hänen otettuaan 17:lla puttikärsimysten kruunuksi chipin ja kolme putin myötä tuplabogeyn.

Henrik Stenson jäi kahden reiän päähän kolmesta perättäisestä  bogittomasta kierroksesta, johon ei vielä kukaan ole ET:lla yltänyt.

Henrik Stenson jäi kahden reiän päähän kolmesta perättäisestä bogittomasta kierroksesta, johon ei vielä kukaan ole ET:lla yltänyt.

GETTY IMAGES

Kalle Samooja ja Henrik Stenson pelasivat yli 2,5 kierrosta tekemättä yhtään bogia. Yhden birkun kymmenen reiän aikana tehnyt Samooja joutui merkkauttamaan perättäiset bogit 11:lla ja 12:lla. Toiveet kärkipään sijoituksesta ja mahdollisesta paikasta The Openiin näyttivät murenevan.

Alaselän jumi vaikeutti peliä

Samooja iski kuitenkin kovaa takaisin, tekemälllä loppuun birkut väylillä 13-14 ja 16. Tulos 69 oikeutta sijalukuun 13:s.

”Tänään oli aika vaikea päivä. Huomasin sen jo rangella. Alaselkä oli jumissa, enkä oikein saanut kiertoa tehtyä”, Samooja kertoi.

”Pelasin hyvin viimeiset kuusi reikää ja nyt olen back in business ja back in business. Laitetaan kroppa huomiseksi kuntoon ja isketään kova tulos tauluun, Kalle Samooja suunnitteli.

Tulostaso tuulettomana ja lämpimänä päivänä oli kivikova kahden ensimmäisen tapaan, kaikkien pelaajien keskiarvo 68,4.

Viidentenä taistelussa kolmesta paikasta Openiin

Samoojalla on sunnuntaina  hyvän viimeisen kierroksen myötä mahdollisuus nousta kärkikymmenikköön  ja siellä niiden kolmen parhaan pelaajan joukkoon, joilla ei vielä ole paikkaa The Openiin.

Tasatuloksen sattuessa paikan saa paremman sijoituksen maailmanlistalla oleva pelaava. 

Maailmanlistalla 311:na olevan Samoojan (-13) edellä ovat Openiin kutsua tavoittelevista :

Nino Bertasio, -16, maailmanlistalla 528.

Jamie Donaldson, -15, maailmanlistalla 1199.

Lee Slattery, -15, maailmanlistalla 396.

Lorenzo Gagli, -15, maailmanlistlalla 548.

Samoojan kanssa 13:tta sijaa jakavista Openiin paikkaa tavoittelevista George Goetzee sekä Benjamin Hebert ovat tasatilanteessa Samoojan edellä, Renato Paratore hänen takanaan.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä

Viasat ja Viaplay näyttävät Scottish Openin viimeisen päivän suorana sunnuntaina kello 17-22. 

Etsi luettavaa