Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla homeongelmia hotellissa – voitto kiikarissa Ranskassa

Kalle Samooja pelaa nyt vahvalla itseluottamuksella.

Kalle Samooja ja Oliver Lindell lähtevät erilaisista lähtökohdista Challenge Tourin loppukauteen. Kaksikko saa viettää entistä enemmän aikaa keskenään, sillä kolmas CT-pelaaja Kim Koivu hyppäsi suurempiin ympyröihin.

Kalle Samooja ja Oliver Lindell matkustivat Ranskaan pelaamaan keskimääräistä suurempaa Challenge Tourin osakilpailua. Potissa on 230 000 euroa, josta erityisesti Lindell tarvitsee oman osansa. Kalle Samoojan osalta stressi työpaikasta on lähes varmasti jo poissa, sillä European Tour -paikka alkaa olla plakkarissa ensi vuodelle. Samooja kuitenkin tietää, ettei himmailuun ole varaa. 

”Himmaaminen ei edesauta voittamista. Sellasella viikolla täytyy tehä kaikki asiat hyvin ja käydä vähä tuuria oikeissa paikoissa. Tällä viikolla on usein ollut isoja eroja lähtöajoissa tulosten suhteen. Saattaa tulla yhtäkkiä tuulta tai saderintama”, Kalle luonnehtii Ranskan kilpailua. 

Viikko tulee olemaan rytmiltään normaalia tiiviimpi. Suomalaiset matkustivat paikalle vasta tiistaina ja kaikki ei mennyt kuten Strömsössä Kallen osalta. Hotelli lähti saman tien vaihtoon. 

”Tultiin vasta eilen illalla perille ja meni heti säädöksi kun piti vaihtaa hotellia. Jotain hometta tai siivoomaton huone oli kyseessä kun veti keuhkot tukkoon. Kohta lähdetään kentälle kattelee. Iltapäivällä on pro am”, Samooja kertoo kisan edeltäviä suunnitelmia. 

Itse kisakenttä pitäisi turkulaisen mukaan sopia omalle pelille. Tulostaso tuskin karkaa kovin birdie-herkäksi, vaan pienetkin parin alitukset lienevät arvossaan. 

”Kentän kyllä pitäisi sopia mulle. Viime vuonna tuli pari vähä isompaa numeroa korttiin muistaakseni ja missasin cutin lyönnillä. Ei tarvitse mennä kauheasti alle parin ja lyödään paljo rauta 2:sta tiiltä.”

Oliver Lindellin peli on alkanut asettua uomiinsa – pikkuhiljaa. Lindell pelasi ensin Virvik Golfin kenttäennätykseksi tuloksen 61 (-11), jonka jälkeen seuraavalla viikolla Vierumäellä tuloksen 59 (-13). Tämän jälkeen Nordea Masters toi kauden parhaan sijoituksen 19-vuotiaan jaettua European Tourin kisassa sijan 21. Sijoitus toi myös mukavasti euroja pankiin, sillä Lindell sai budjettia loppukaudelle noin 17 000 euroa. 

Tähän kun lisätään, että sama kilpailu toi viime vuonna uran parhaan sijoituksen Challenge Tourilla, pitäisi lähtökohdat olla makeat viikon kilpailuun. Viime vuoden neljättä sijaa on hyvä lähteä parantamaan. 

”Kyllä se raha tuli ihan tarpeeseen. Tänä vuonna on kulunut paljon, mutta tullut aika vähän. Nyt on kauden loppurutistuksen aika ja tuntuu siltä, että lyönti on hyvässä kunnossa. Vähemmän teknisiä ajatuksia ja enemmän palloa kohteeseen”, Lindell taustoittaa. 

Ranskassa mitään suurempia tavoitteita tai teemoja ei ole. Yksinkertaisella ajatuksella eteenpäin Lindell pohtii. 

”Urku auki vaan ja lähdetään pelaamaan kovaa. Ei tässä mitään sen suurempia teemoja auta rakentaa kuin, että palloa vaan nopeasti reikään!”

 

 

Etsi luettavaa