Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla henki päällä Himmerlandissa – nousi kierroksensa päätyttyä neljänneksi

Kalle Samooja sekä caddie John Demster jatkoivat lauantain kierroksella samaa hurjaa kiriä, jonka perjantaina kahdella viimeisellä käynnistivät. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja (72-66-64,-8) aloitti pääkiertueen kisan kolmannen päivän vahvasti. Seitsemällä ensimmäisellä hän teki neljä birdieä. Sisääntulo tuotti kaksi birdieä lisää. Jossiteltavaakin jäi, sillä Samooja missasi kaksi eagle-puttia 1,5 ja reilun kahden metrin matkoilta.

Kalle Samooja jatkoi lauantaina kovaa kiriä, joka jo toisenä päivänä (66,-4) nosti häntä 39 sijaa kärkikymmenikön kantaan 13:ksi.

Ensimmäinen lauantain birdeistä upposi toisella viheriöllä 5.7 metrin matkalta. Neljännen väylältä Samooja naulasi lähestymisen reilun kahden metrin päähän ja teki toisen birkun.

Henki oli päällä myös viidennellä (par-5). Toinen lyönti päätyi 167 metrin päästä taas reiluun kahteen metriin. Eagle-putti meni harmittavasti ohi, mutta päivän kolmas birdie nosti turkulaisen jo sijalle 10.

Seuravaa ilonaihe koitti seitsemännellä, birdieputti upposi 2,7 metrin matkalta.

Huomionarvoista on sekin, että Samooja oli tässä vaiheessa osunut oikealla lyöntimäärällä kaikkiin viheriöihin.

Peli oli vahvaa, eikä tulos ollut lähipelin tai putin varassa. Samooja oli nousunsa aikana missannut yhden 2,1 metrisen eagle-putin, sekä kolme birdie-puttia 4,2- 9,3 metrin matkoilta.

Vakuuttavaa peliä myös toisella yhdeksiköllä

Sisääntulossa Samoojan säilytti hyvän otteen peliinsä. Kierroksen ainoa heikko hetki tuli 12:lla, jossa avaus päätyi väylän ulkopuolelle paikkaan, josta ei ollut viheriölle asiaa. Kolmannen lyöntinsä Samooja naulasi 135 metrin matkalta reiluun metriin ja teki parin.

Sisääntulon kaksi birdieä tuliva loistavien lähestymisten jälkeen.

Kentän 14:s on alamäkeen pelattava lyhyt par-nelonen, jolla oli lauantaina mittaa 245 metriä. Samoojan avaus päätyi 1,5 metrin päähän. Eagle-puttinsa hän kuitenkin missasi, mutta teki päivän viidennen birdiensä.

Kentän signature-reikä, lauantaina 97 metrinen par-kolmonen (16.) oli Samoojalle yksi päivän helpoista birdeistä. Avaus päätyi 75 senttimetrin päähän.

Kierrostulos 64,-6 oli lämpimässä ja tuulettoman kelin vallitessa erinomainen, mutta jäi päivän parhaasta kahden lyönnin päähän.

Samoojan tullee nousemaan kärkikymmenikköön. Kun kärkipelaajilla oli vielä 1-6 väylää pelattavinaan, sijoitus oli jaettu kuudes.

Robert MacIntyrella on kalavelkoja maksettavana Himmerlandin kentälle vuodelta 2019,
jolloin hän tuhri viimeisillä väylillä tuloillaan olleen voiton.

Kärkipaikkaa pitivät tässä vaiheessa hallussaan Nacho Elvira (-12) sekä Robert MacIntyre (-12).

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kilpailua lauantaina suorana kierroksen päättymiseen, asti.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa