Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla henki päällä Pariisissa – Tapio Pulkkaselle jäi kirittävää

Kalle Samooja haki inspiraatiota puttipeliinsä Dave Stocktonin opissa

Kalle Samooja (67,-4) on kahden lyönnin päässä kärkiparista George Goetzee ja Ryan Fox Ranskan avoimissa. Tapio Pulkkanen (76,+5) tarvitsee perjantaina huippukierroksen selvitäkseen jatkoon

Suomalaistoiveet menestyksen osalta lepäävät avauskierroksen jälkeen Le National-kentällä Pariisissa vahavasti  Kalle Samoojan harteilla. Turkulainen teki Ranskan avoimissa debyyttinsä tyylikkäästi.

Iltapäivän toiseksi viimeisessä ryhmässä kiertänyt Samooja teki viisi birdietä, joista viimeisen 18:lla. Hän selvisi yhdellä bogeylla saaden tuloksekseen 67, jolla hän jakaa upeasti kuudetta sijaa.

 Vielä keskiviikkona Samooja arveli lähinnä tuulesta johtuen tulostason jäävän heikoksi ja par-tuloksen (71) vievän lähelle kärkeä.

Tapio Pulkkanen kiersi aamun viimeisessä ryhmässä lähtien kympiltä. Kuuden parin jälkeen hän teki tuplabogeyn 16:lla, 18:lla bogeyn. Ensimmäinen ja kierroksen ainoa birkku tuli kentän kolmanella,  kierroksen loppupuolella Hattu-Tapio otti lukua merkkauttaen korttiinsa bogeyn sekä kahdeksikolla toisen tuplabogeyn. Molemmat tuplat tulivat par-kolmosilla.

Pulkkasen sijaluku on 104:s, jatkoonpääsy edellyttää perjantaina viimeisessä ryhmässä pelaavalta kotkalaiselta reilua parin alitusta, mikäli tulostaso pysyy samalla tasolla. Perjantain sääennuste lupaa kuitenkin huomattavasti torstaita kovempia tuulia Pariisiin.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Pulkkasen statistiikassa on se, että hän oli vaatimattomasta tuloksestaan huolimatta viheriön ympärillä päivän neljänneksi paras voittaen keskivertopelaajaa 1,9 lyöntiä

Kisaa johtavat George Goetzee ja Ryan Fox ovat rutinoituneita voittajia kotimantereiltaan, mutta Euroopan mantereella kummallakaan ei ole voittoja. 

Suosikeista lähimpänä kärkeä on Itävallan Matthias Schwab (68,-3). Edellisvuoden ykkönen Alex Noren pelasi tuloksen 72, Thomas Pieters 74.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa