Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla edessä erityinen ja odotettu viikko: ”Olo on rauhallinen ja odottavainen”

Kalle Samoojalla on edessä jännittävä viikko. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja otti vuosi sitten uransa ensimmäisen voiton pääkiertueella. Tällä viikolla hän pääsee puolustamaan mestaruutta ja pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta kovassa seurassa.

Kuluva viikko on Kalle Samoojalle erityinen. Saksan Hampurissa torstaina alkava Porsche European Open ei ole mikä tahansa kilpailu, sillä Samooja otti ensimmäisen DP World Tourin voittonsa viime vuonna juuri kyseisessä kilpailussa.

”Tätä kilpailua olen odottanut pitkään, kun pääsee ensimmäistä kertaa puolustamaan voittoa. Olo on rauhallinen ja odottavainen. Kenttä sopii pelille hyvin ja keli on mitä mainioin, joten kivat asetelmat lähteä puolustamaan voittoa”, Samooja tuumasi kilpailun alla lähetetyssä tiedotteessa.

Viime vuoden voitto tekee myös sen, että viikko poikkeaa normaalista muutenkin kuin muistojen vuoksi.

”Median puoleltakin tulee oltua huomion keskipisteessä ja luultavasti on enemmän hässäkkää kuin normiviikolla. En usko, että se vaikuttaa pelaamiseen”, Samooja pohtii.

Viime vuoden voiton kruunasi viimeisellä kierroksella syntynyt kenttäennätys. Se jää ainakin toistaiseksi elämään, sillä kenttää on muokattu tämän vuoden kilpailuun.

”Nelosreikä muuttuu par 5:ksi ja 15 (par 5) ja 17 (par 3) lyhennetään. Tulokset varmaan vähän paranevat viime vuoteen verrattuna. Muuten kunto on aika identtinen”, Samooja vertailee.

Kuluvaan kauteen Samooja on ollut tyytyväinen, vaikka tulos onkin kiertänyt jonkin verran. Rankingissa hän on 94. sijalla. Kauden ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa top 10 -sijoitus tuli Italiassa toukokuun alussa, kun Samooja oli yhdeksäs.

”Tunteen ja lyömisen tasolla kausi on ollut varsin vahva, ja se näkyy tilastoissa. Puttipeli on ollut haasteellisempana elementtinä mukana, mutta niin se välillä menee. Kausi on ollut varsin hyvä, vaikka ranking on mitä on. Ollaan rauhallisia ja tehdään viikosta toiseen duunia, niin jossain vaiheessa se palkitsee. Paljon on vielä golfia jäljellä tällä kaudella”, Samooja analysoi.

Samooja on saanut arkeen ja harjoitteluun uusia tuulia uuden caddien, John Dempsterin myötä. Kokenut skotlantilainen on nähnyt vuosia kiertueelämää. Samoojan mukaan toistaiseksi kolme kuukautta kestänyt yhteistyö on ollut antoisaa.

”Ajattelemme asioista samalla lailla kentällä. Hän on myös tuonut esimerkiksi lähipeli- ja puttitreenihin uusia juttuja. Pieniä juttuja, jotka tuovat raikkautta. Ei kangistu vanhoihin treeneihin. Tämän myötä on paiskittu pidempiä päivä”, Samooja avaa.

Loppukaudesta Samoojalla on selkeä päämäärä nostaa jälleen kannua ilmaan jonakin sunnuntaina. Hän korostaa luottoa ja tunnetta omaan peliin, joka on toistaiseksi toiminut hyvin tiiltä greenille.

”Itseluottamus on parantunut viikko viikolta. Edessä on paljon hyviä kisoja, joissa olen aikaisemmin pärjännyt ja jotka sopivat pelille. Nyt on ollut vähän hitaita lähtöjä, ja niiden myötä on ollut vaikea päästä kärkeen. Uskon, että yksi hyvä sijoitus laittaa lumipallon pyörimään.”

Paitsi itseensä, luottaa Samooja myös Tourin muihin suomalaisiin.

”Laitetaan Suomi-junaa pikku hiljaa kohti kärkeä. Uskon, että saamme nauttia suomalaismenestyksestä lähiaikoina.”

Kahdelle ensimmäiselle kierrokselle Samooja on arvottu sangen kovaan seuraan. Hän pelaa ne Victor Perezin ja Jorge Campillon kanssa. Kummallakin heillä on kolme pääkiertueen voittoa ja kumpikin on voittanut kertaalleen tänä vuonna.

Torstaina trio starttaa klo 13.40 Suomen aikaa.

Kisassa ovat mukana Suomesta myös Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki. Pulkkasen ryhmään kuuluvat Joshua Lee ja Aguri Iwasaki, ja he lähtevät matkaan klo 14 Suomen aikaa.

Välimäellä on aikainen herätys, sillä hänen ryhmänsä, johon kuuluvat Rafa Cabrera Bello ja Edoardo Molinari, starttaavat klo 9.00 Suomen aikaa. Hampurissa kello on tuolloin 8.00.

Sekä Molinari että Cabrera Bello ovat moninkertaisia European Tour -voittajia ja entisiä Ryder Cup -pelaajia.

Kilpailun lähetysajat voit katsoa täältä.

Lähtöajat

Etsi luettavaa