Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla (-7) hurja päivä Italian avoimissa – Adri Arnaus teki kahdeksan perättäistä birdietä

Kalle Samooja on kuluvalla kaudella aloittanut kilpailun erittäin useaan otteeseen parhaalla tuloksellaan

Samoojan lisäksi Mikko Korhonen (-3) lähtee toiseen päivään tulevalla Ryder Cup -kentällä erinomaisista asemista.

Roomassa testataan ET:n kisan kautta ensimmäistä kertaa mittavan remontin jälkeen Marco Simone Golf Clubin kenttää, joka isännöi  Euroopan ja USA:n välistä Ryder Cupin ottelua syksyllä 2023.

Tulostaslo nousi ensimmäisen kierroksen aamupäivänä todella kovaksi. Adri Arnaus aloitti pyssytyksen tehden ulosmenossaan (11-18) kahdeksan perättäistä birdietä. Sisääntulo oli hänelle raskaampaa, yhteistulos kuitenkin mainio 66,-5.

Edellisviikolla Sveitsissä tuloksellisesti (130.) kontannut Kalle Samooja sai lainacaddiensä kanssa hyvän otteen kentästä tehden ensimmäisellä puoliskolla neljä birdietä, toisella vastaava määrä yhdellä bogilla höystettynä

Samooja oli ensimäinen, joka toi tarkastettavaksi tuloksen (64,-7) klubitalolle. Tässä vaiheessa samassa tuloksessa olivat kentällä vielä Henrik Stenson sekä Min Woo Lee.

Ensimmäisten kierrosten erikoismies kauden 2021 kisoissa

Tämä oli jo kuudes kerta kauden 16:n kisan aikana, jolloin turkulainen lataa avauspäivänä tuloksen 64 tai 65 korttiinsa. Vertailun vuoksi, kolmella viimeisellä kierroksella hänell on vastaavia lukuja vain yksi.

Sijaluvuiksi viiden aiemman superstartin jälkeen on tullut parhaimmillaan  kolmas, heikoimmillaan 52. Keskiarvo sijoituksissa näissk kisoissa on 20,8.

Kalle Samoojalla on kuluvalta kaudelta jo neljä sijoitusta kymmenen joukkoon, koko uralta kymmenen 70:n kisan aikana.

Mikko Korhonen osui avauskissa oikeisiin paikkoihin

Mikko Korhonen sai tuloksekseen 68, -3.

”Hyvä kierros tänään. Uusi kenttä, niin ei oikein osannut odottaa mitään. Löin aika hyvin palloa ja muutama putti meni sisään myös. Greenit ovat kyllä loistavat täällä, nopeat ja haastavat!

”Palloa pitää lyödä oikeisiin paikkoihin, jos mielii hyville paikoille, mutta jos osuu hyvin väyliin, niin täällä on kyllä mahdollisuus pelata alhaisia kierroksia”, Korhonen määritteli tiedotteessaan.

Kahdeksassa viimeisessä ET:n kisassaan seitsemän kertaa karsiutunut Sami Välimäki painoi tuloksensa niukasti alle parin (70,-1) huolimatta neljästä bogistaan. 

Henrik Stenson muistuttaa Padraig Harringtonia olemassaolostaan

Taistelu Ryder Cupin suorista paikoista, sekä etenkin villeistä korteista käy kuluvalla ja seuraavalla viikolla todella lämpimänä. Lisää puita uuniin pyrkivät laittamaan koko karsinnan ajan ennen Tsekin ja Sveitsin kisaaa täysin vihkoon pelannnut

Henrik Stenson, sekä Italian ylpeys Francesco Molinari.

Stenson on kahdessa viime kisassaan, kevyessä seurassa kylläkin, ollut neljäs ja kolmas. Roomassa hän täräytti tauluun torstaina luvut, joten 45-vuotias Stenson on valmis taistelemaan viimeiseeen asti.

Molinarin paikkaa Ryder Cupissa tuskin kukaan osasi kyseenalaistaa siinä vaiheessa kun hän hallitsevana The Openin mestarina johti muutama reikä ennen loppua The Mastersia huhtikuussa 2019.

Alamäki käynnistyi pian loppureikien katastrofin ja viidennen sijan jälkeen. Nyt Molinari on maailmanlistalla 171. Stensonin tavoin vain täydellinen onnnistuminen Italiassa ja BMW Championshipissa antaa kapteeni Padraig Harringtonille aiheet parivaljakon  nostamiseen ehdokkaina jo olevien konkarien  Sergio Garcian,  Justin Rosen ja Ian Poulterin rinnalle ja ohi.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näytttävät kilpailun suorina lähetyksinä.

  • Torstain ja perjantain lähetysaika on 14.30-20.00
  • Lauantaina sunnuntaina kisaa voi seurata suorana 14.00-19.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa