Kalle Samooja yhdeksäs Madridissa: ”Puttaaminen nousi uudelle tasolle ja piti mukana kisassa”

Kalle Samoojalle sijoitus kymmenen joukkoon oli uran 16:s ja kolmas kuluvalla kaudella. KUVA: GETTY IMAGES

Ranskan Matthieu Pavon saavutti Espanjan avoimissa uransa ensimmäisen voiton pääkiertueella. Kalle Samooojan väkevä viikonloppu nosti hänet jakamaan yhdeksättä tilaa supersuosikki Jon Rahmin kanssa.

Kalle Samooja teki upean nousun lauantaina (-7) Club de Campo Villa de Madrid -kentällä.

Sunnuntaina hyvä ote jatkui (-4).

Kilpailun toisella puoliskolla turkulainen hävisi kisan viiden lyönnin marginaalilla voittaneelle Matthieu Pavonille vain yhdellä lyönnillä, kiilaten päätöspäivänä kaksi sijaa kohden kärkeä yhdeksänneksi.

”Täytyy olla lopputulokseen tyytyväinen. Oli aika haastava päivä pallon lyömisen kannalta. En ollut omalla tasollani”, Samooja summasi tiedotteessaan.

Samoojan golfin akilleen kantapää, puttaaminen puolestaan yllätti.

”Puttipeli nousi uudelle tasolle. Piti miehen mukana kisassa. Kärkikymmenikköön pääsyyn pitää olla tyytyväinen. Sain paljon pisteitä ja hyvää nousua loppukauden kisoja varten”, Samooja iloitsi.

Hän pääsee varmuudella mukaan alkavan viikon Andalucian kisaan sekä viimeiseen normikisaan, joka pelataan Qatarissa.

Etelä-Afrikan Nedbank Challengeen tarvitaan lisänousua, DP World Tourin finaaliin (top-50) rima on vielä korkealla, sillä Samoojan sijoitus on Espanjan avointen jälkeen 84.

Matthieu Pavon mestaroi Madridin kenttää

Voittajaksi pelasi Ranskan 30-vuotias Matthieu Pavon. Seitsemättä kauttaan pääkiertueella urakoiva Pavon ehti ennen Madridin täysosumaa kilpailla 183 kertaa.

Plakkarissa oli entuudestaan kolme kakkostilaa, sama määrä kolmoseksi sijoittumisia, sekä 15 muuta sijoittumista kymmenen joukkoon.

Edellisvuonna Pavon oli tuloksella -19 toinen samalla kentällä. Jon Rahm kiilasi silloin sunnuntain kierrostuloksellaan (62,-9) edelle.

Viikonlopun kierroksille johdossa nyt päättyneessä kisassa Pavon oli finaalipäivänä rautaa. Itse rauhallisuus, vaikka pariin otteeseen lyöminen vaikuttikin hetkellisesti horjuvalta.

Hän scramblasi mestarillisesti vaikeita tilanteita, teki koko kisassa vain kolme bogia ja voitti yhteistuloksella -23.

Eroa kisan kakkoseen, Zander Lombardiin kertyi neljä lyöntiä.

Sami Välimäki (-8) epäonnistui viimeisenä päivänä. Leimallista pelille oli jo kolmen ensimäisen kierroksen aikana runsas bogien määrä. Välimäki putosi kilpailussa PGA Tourin pelioikeuksista kolme sijaa.

Sarjanousuun Välimäki tarvitsee mielellään kaksi vahvaa sijoitusta neljässä viimeisessä kilpailussa. Etelä-Afrikassa pisteitä jaetaan 1,5 kertainen määrä Espanjaan verrattaessa.

Dubaissa pistepotti on lähes kolminkertainen, mutta vastaavasti kilpakumppanit myös huomattavasti ansioituneimpia kuin alkavan viikon Espanjan kisassa sekä Qatarissa.

Tapio Pulkkasen avauskierros oli erinomainen (-5), kolme seuraavaa pudottivat häntä tasaisesti neljä kierrosta pelanneista jälkipäähän.

Spanish Open 2023: voittaja sekä suomalaiset: