Kalle Samooja yhdeksäs Italian Openissa – Adrian Meronk varmisteli voitollaan paikkaa Ryder Cupiin

Kalle Samooja kuittasi yhdeksännestä sijastaan 52 000 € palkintorahaa, ja nousi pistelistalla sijalle 92. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja (68-74-67-71,-5) jatkoi sunnuntaina nousuaan kohden kärkeä Marco Simone Golf Clubilla, jonka pitkät karheikot tekivät DP World Tourin kisasta varsin tapahtumarikkaan elämyksen katselijoille. Puolan Adrian Meronk (-13) jätti voittotaistossa Romain Langasquen (-12) ja Julien Guerrierin (-10) taakseen.

Adrian Meronk juhlii Roomassa uransa kolmatta DP World Tourin voittoa. Toukokuun lopulla 30 vuotta täyttävä hujoppi on kasvanut parin viimeisen vuoden aikana hyväksi kilpailijaksi ja lähipelaajaksi.

Italian Openin ykköstila sinetöi hänelle käytännössä jo aiemmin varsin todennäköisenä pidetyn paikan samalla kentällä syyskuussa pelattavaan Ryder Cupiin. Vaikka suoraa paikkaa ei tulisikaan, DP World Tourin (Luke Donaldin) olisi hyvin vaikeaa jättää kisakentällä voittanut puolalaista syrjään.

Edelisvuonna Meronk voitti jo kahden perinteikkään golfmaan, Irlannin sekä Australian avoimet mestaruuskilpailut.

Voiton arvoa ei vähennä se, että osanottajalistalla oli vain muutama mies maailmanlistan sadan joukosta, eikä kärkikymmenikössä hänen lisäkseen muita nimimiehiiä kirittäjänä.

Ryder Cupiin tyrkyllä olevista osallistujista plusmerkinnän esityksestään saavat Nicolai Hojgaard (5.), Victor Perez (9.), Antoine Rozner (21.) sekä Yannick Paul (23.).

Kalle Samoojalla mainio viikonloppu

Kalle Samooja (9.), Tapio Pulkkanen (16.) ja Sami Välimäki (21.) olivat tuloslistalla lopulta lyönnin välein.

Hyvin kisan aloittanut Samooja (68-74-66-71,-5) uinahti pelinsä kanssa perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina hän teki tulosta kovaan tahtiin. Lauantaina birdejä syntyi kahdeksan, sunnuntaina bogien tavoin viisi.

Yhdeksäs tila oli Samoojalle jo uran 14:s sijoitus kärkikymmenikköön pääkiertueella, mutta ensimmäinen sitten edellisvuoden kesäkuun, jolloin hän voitti Porsche European Openin.

Pulkkaselle jäi luu käteen

Tapio Pulkkanen (67-71-68-75,-4) oli ensimmäisen ja toisen päivän jälkeen neljä lyöntiä kärjestä. Peli oli parhaimmillaan helpon ja näyttävän oloista, sekä tuloksia tuovaa myös viikonloppuna.

Launtaina hän nousi hetkeksi jaetulle johtopaikalle seitsemännen reiän jälkeen. Sunnuntain finaalikierrokselle lähtiessään eroa oli samaiset neljä Romain Langasqueen.

Pulkkanen oli mainiossa vireessä kierroksen ensimmäisellä kuudella väylällä joilla syntyi kaksi birdieä superkuumien lähestymisten avullla. Tässä vaiheessa eroa oli kärkeen vain lyönti.

Kaksi perättäistä bogia (7-8) pudottivat Hattu Tapiota, joka sinnitteli mainiosti mukana vielä kahdella birdiellä (9,11).
Etsikkoaikaa terävimpään voittotaistoon nousemiseksi olivat12:n ja 13;n niukasti missatut birdieputit.

Ote pysyi hyvin hallussa vielä 14:lle asti. Pitkän avauksen jälkeen vaisu lähestyminen johti bogiin.

Näitä syntyi kierroksen loppuun viisi perättäin.

Hattu-Tapiolle jäi 16:n sijan myötä kuvaannollisesti luu käteen neljän päivän ansiokkaasta taistelusta. Sijoitus oli kuitenkin kalenterivuoden paras, kymmenestä kisastaan Pulkkanen on karsiutunut kuudessa.

”Hyvä alku kierrokselle ja huono loppu. Huonoja lyöntejä tuli, enkä saanut lähipelillä mitään pelastettua”, Pulkkanen analysoi sunnuntain kierrostaan.

Sami Välimäki odottaa kuumaa viikkoa

Sami Välimäki (72-70-71-68,-3) jakoi sijalukua 21:s Viimeisen päivän tulos nosti häntä 16 sijaa.

Tästä huolimatta Välimäki putoaa kaksi sijaa DP World Tour rankingissa. Sijaluku on nyt 11:s, kauden päätteeksi 10 parasta joilla ei ole korttia PGA Tourille, tulee sellaisen saamaan.

Tämä on yksi Välimäen päällimmäisistä, ellei jopa suurin tavoitteista kuluvalla kaudella.

”Oli ihan ok kisa. Odotukset eivät olleet lähtökohtaisesti ihan hirveän korkealla”, Välimäki totesi kisan jälkeen.

”Peli on ihan hyvässä tilassa. Odottelen sellaista pelin osalta kuumaa viikkoa tulevaksi”, seuraavan kerran alkavalla viikolla Belgiassa kisaileva Sami Välimäki jatkoi.