Hyppää sisältöön

Kalle Samooja viidentenä suomalaisena European Tourin karsintafinaaliin

Kalle Samooja taistelee finaalissa neljän muun suomalaisen tavoin paikasta European Tourille

Suomalaisittain tulokset säilyivät samoina Panoramican kentällä. Kalle Samooja piti asemansa 21 parhaan joukossa varmistaen paikkansa European Tourin karsintafinaaliin.

Kalle Samooja pelasi tiukassa paikassa varman kierroksen Panoramican kentällä. Tuloksista oli pääteltävissä, että olosuhteet olivat haastavat. Moni pelaaja sortui rajan sisäpuolelta pelaamaan reilusti yli parin menettäen finaalipaikkansa.

Mutta ei turkulainen Samooja. 29-vuotias painoi korttiin tarvittavat neljä birdietä ja neljä bogia kiertäen kentän par-tuloksessa. Yhteistulos -9 oikeutti sijaan 14. Lyönnin huonompikin tulos olisi riittänyt varmasti, kaksi lyöntiäkin heikompi olisi riittänyt uusintaan.

Samooja liittyy jo aiemmin finaaliin paikkansa varmistaneiden Roope Kakon, Oliver Lindellin, Linus Väisäsen ja Kim Koivun seuraan Lumineen taistelemaan paikasta European Tourille. Kyseessä on historian ensimmäinen kerta kun finaalissa on viisi suomalaista.

Mikael Salminen on teoriassa vielä mukana taistelussa paikasta finaaliin. Hän jakoi Panoramicassa sijan 23 yhdessä seitsemän muun pelaajan kanssa. 21 parhaasta seuraaville jaetaan varapaikkoja finaaliin, joista Salminen parhaillaan karsii. Paras varasija (22s sija) on toki jo menetetty.

Miro Veijalainen pelasi viimeisen kierroksen tulokseen 76 (+4) ja missasi paikan finaalissa.

Etsi luettavaa