Hyppää sisältöön

Kalle Samooja uusinnan kautta kakkoseksi Kyproksella

Kalle Samooja näytti parasta osaamistaan Cyprus Openin kolmena viimeisenä päivänä

Callum Shinkwin voitti Cyprus Openin ensimmäisen uusintareiän birdiellään. Kalle Samooja missasi oman, noin 1,5 metrisen birdieputtinsa jääden kakkoseksi

Cyprus Openin uusinta jäi yhden reiän mittaiseksi.

Englannin Callum Shinkwin teki par-viitosella viheriöbunkkerin kautta  birdien upottamalla vajaan kolmen metrin putin.

Kalle Samooja oli kahdella viheriönlaidalla reilun kymmenen metrin päässä. Eagle-putti livahti 1,5 metriä pitkäksi, josta turkulainen missasi jääden hopealle.

Shinkwinille uusinta oli Samoojan tavoin toinen. Hän kuittasi saldonsa nyt tasoihin, sillä Scottish Openissa britti sai katsella vierestä Rafa Csbrera-Bellon voitonjuhlia.

Kalle Samooja (70-66-64-64,-19) pelasi sunnuntaina virheettömän ja bogittoman kierroksen Aphrodite Hillsin kentällä.  Kolmella viimeisellä kierroksella hän oli usean lyönnin marginaalilla kaikista pelaajista paras.

Shinkwin hymyilee loppuelämänsä ajatellessaan Aphorodite Hillsin viimeistä viheriötä. Hän pelasi tämän komean reiän neljän kierroksen aikana viisi alle kahdella eaglella.  Videon norsuputti 16, 2 metrin matkalta neljännellä kierroksella oli Shinkwinin itsensäkin mielestä melkoinen ”bonus-putti” jota hän ei odottanut. Se vei hänet uusintaan ja suomalaisittain harmittavaan puttikisan voittoon Samoojaa vastaan.

Sami Välimäki (-17) johti kisaa kuudennen viheriön jälkeen ja yksinään yhdeksiköltä hetken aikaa kahdella,  kunnes Samooja nousi rinnnalle 12:lla. Välimäen mahdollisuudet voittoon menivät kolmeen bogiin väylillä 13,15 ja 16. Sijaluvuksi tuli kuudes, kolme lyöntiä kärkiparille hävinneenä. Kuudes sija harmittaa Välimäkeä jonkin aikaa. Jossittelua se aiheuttaa kotikatsomoissakin sen johdosta, että hän johti kisaa perjantaina kolmella lyönnillä, lauantaina yhdellä, sekä kolmannen kerran neljännen kierroksen sisääntulon käynnistyessä.

Mikko Korhonen (-12)  oli lopullisella listalla 17:s,

Tapio Pulkkasen  sijaluvuksi tuli 58. Mahdollisuudet tuloslistalla nousuun menivät sunnuntaina bogeihin, joita kertyi birdien tavoin viisi.

Viides suomalaisuusinta

Kalle Samoojan uusinta oli suomalaispelaajalle viides European Tourilla.  Kotimaisten pelaajien saldo on nyt kaksi voittoa, kolme tappiota.

Mikko Korhonen voitti Volvo China Openin uusinnassa keväällä 2019.

Sami Välimäki puolestaan kukisti alkuvuodesta 2020 Omanissa Brandon Stonen.

Mikko Ilonen uusi voitosta Qatarissa Sergioa Garciaa vastaan menestyskaudellaan 2014 jääden kakkoseksi.

Kalle Samooja oli syyskuussa 2019 mukana viiden miehen uusinnssa Sveitsissä, jossa voittoa juhli lopulta Ruotsin Sebastian Söderberg. Kakkostilaa Samoojan  tavoin jakoi myös Rory McIlroy.

Tuloslista Cyprus Open

Etsi luettavaa