Hyppää sisältöön

Kalle Samooja uuden lippiksen ja caddien kanssa vuoteen 2019: ”Juuri tuli viesti, että pelipaikka aukesi Abu Dhabiin”

Kalle Samooja pääsi mukaan epäonnistuneiden lyöntien listalle

Kalle Samooja kerkesi pelaamaan kolme kisaa kauden 2019 kalenterista jo vuoden 2018 lopulla. Samooja valmistautuu parhaillaan kauteen kotona kolmekuisen lapsen kanssa kahvia keittäen. Lauantaina on edessä matka Dubaihin.

Kalle Samooja on yksi viidestä suomalaisesta European Tour -pelaajasta. 30-vuotias turkulainen pelasi elämänsä kauden vuonna 2018 sijoittuen Challenge Tourin lopullisessa rankingissa neljänneksi. Se takasi upeat lähtökohdat European Tourille. Perheeseen syntyi lokakuussa myös esikoinen – vuotta voidaan täten pitää melko onnistuneena! 

”Tässä juuri kahvinkeittohommissa. Lapsi istuskelee vieressä. Sen olen huomannut, että telkkarit ja muut viihde-elektroniikat voi kantaa suoraan naapurille kun lapsi on tullut elämään. Hyvin saa ajan kulumaan kotimaassa kun mailat eivät ole kädessä”, Kalle kertoo isyyden tuomia muutoksia. 

Vuosi 2018 päättyi kolmeen European Tourin osakilpailuun. Kaksi ensimmäistä päättyi kahteen kierrokseen, Leopard Creekilla top-10 oli näköpiirissä vielä ennen loppua. 

”Peli alkoi kulkea ihan kivasti kolmannella viikolla. Siinä oli sitä samaa peliä, jota esitin Challenge Tourilla. Lopussa tuli kuitenkin lyötyä palloa veteen ja se vei mahdollisuudet isoon onnistumiseen”, Kalle kertaa. 

    Näytä tämä julkaisu Instagramissa.         

Behind the scene material from photoshoot today for golfmagazine cover in -4°C ?❄️⛄ #peakperformance #peakperformancefinland #coolbet #coolbetsuomi

Henkilön Kalle Samooja (@ksamooja) jakama julkaisu Joulu 21, 2018 kello 3.24 PST

 

Uusi sponsori ei mahdollistanut olympiaryhmään osallistumista

Kalle Samooja solmi myös European Tour -kauden alla yhteistyösopimuksen ulkomaisen peliyhtiön Coolbetin kanssa. Viroon rekisteröity yritys toimii Samoojan lippiskumppanina. Yhteistyö ulkomaisen peliyhtiön kanssa sotii olympia-ryhmän sääntöjä vastaan, joka ei mahdollistanut osallistumista ”maajoukkuetoimintaan”. 

”Olympiaryhmässä oli oikein hyvä konsepti ja ihan kiinnostava paketti. Olisin varmaan muuten ollut mukana, mutta tuore sopimus teki sen mahdottomaksi”, Kalle kertoo. 

Olympiaryhmään nimettiin miesten puolelta nimettiin kaikki muut European Touria pelaavat suomalaiset. Tämän takia jotkut saattoivat ihmetellä Samoojan nimen puuttumista listalta. 

Olympiaryhmässä tai ei, lähtee Samooja yhdessä reissuun Tapio Pulkkasen, Kim Koivun ja Mikko Korhosen kanssa lauantaina. Suuntana on Dubai, jossa käydään olympiaryhmän leiriä Els Golf Clubilla. Virallisesti leirille Kalle ei kuitenkaan ole osallistumassa. 

”Lähden sinne ihan treenaamaan. Muut ovat toki osana ryhmää, mutta ihan samalla kentällä ja varmaan yhdessä treenaillaan. Tapsalla ja Korhosella on ainakin molemmilla omat valmentajat mukana”, Kalle pohtii. 

Toistaiseksi ei ole selkeää miten pitkä reissu on kyseessä. Siihen vaikuttaa paljon riittääkö kategoria mukaan seitsemän miljoonan dollarin Abu Dhabin ja reilun kolmen miljoonan dollarin Dubain kisoihin. 

”Toivottavasti tulee kuukauden reissu. Aion pelata koko Desert Swingin jos vain kategoria riittää. Kolmanteen kisaan Saudi Arabiaan pitäisi mahtua joka tapauksessa täysin varmasti mukaan, uskon myös paikan aukeavan vähintään toiseen Abu Dhabin ja Dubain kisoista-” 

Caddie pelkäsi par-vitosia

Kolmen ensimmäisen kisan aikana Kallen bägiä kantoi yhdysvaltalainen Eric Ingles. Koeaika päättyi, eikä sopimusta jatkettu. 

”Se oli aika molemminpuolin selkeää kohtalaisen nopeasti. Meidän näkemys ei ehkä ihan täysin kohdannut. Konkreettisesti se näkyi par-vitosilla kun kaverilla iski selkeästi kova pelko kun aloin puhua kahdella viheriölle lyömisestä. Caddie oli jatkuvasti lyömässä lay upia joka paikasta.” 

Seuraava kokelas on kuitenkin jo ovella. Vaihtoehtoja on pari kappaletta. Yksi ehdokas on kantanut viime vuosina muun muassa Branden Gracen ja Louis Oosthuizenin bägiä. 

”Tämä tilanne tulee selkeytymään sitä myötä kun saamme listoja miten mahtuu mukaan Abu Dhabin tai Dubain osalta.” 

 

Etsi luettavaa