Hyppää sisältöön

Kalle Samooja tyytyväinen kauteensa: ”Kiitettävä arvosana tilanne huomioiden”

Kalle Samooja pelasi mainion kauden European Tourilla

Dubaissa 23:ksi sijoittunut Kalle Samooja on pelannut kolme mainiota kautta putkeen noustuaan näistä ensimmäisellä European Tourille.

Kalle Samooja päätti kiertuefinaalin Dubaissa ollen tuloslistalla 23. (74-68-71-70,-5).  Päätöskierrokseen mahtui neljä birdieä ja yksi tuplabogi.

Merkittävää on sekin, että bogien määrässä trendi oli erinomainen 4-2-1-0.

Sunnuntain tupla tuli kentän helpoimpiin lukeutuvalla par-viitosella, seitsemännellä.

”Tuli raavittua kasaan, mitä oli saatavissa, Samooja summasi päättynyttä kisaa.

 Samooja lopetti kauden pelit hyvään birdieen yhdeksän parin putken jälkeen.  Etulenkillä birdiejä tuli kolme. 

Kaiken kaikkiaan Samooja näki kilpailun hankalana.

”Vähän vaikeaa se oli koko ajan. Ei missään nimessä parasta meikäläistä, mutta sillä mennään mitä on tarjolla ja siihen nähden täytyy olla ihan tyytyväinen tulokseen.”

Loppukaudesta hyvään vireeseen päässyt Samooja arvioi kauden tuoreeltaan positiiviseksi.

”Kai voin ihan kiitettävän arvosanan antaa kaikkine ekstroineen, mitä vallitseva tilanne loi.”

Mainio kolmen vuoden jakso

Kauden huippuhetkiin kuuluvat kolmas tila Qatarissa, jossa turkulainen jäi vain lyönnin päähän uusinnasta, sekä Kyprokselta hankkimansa kakkostila uusinnan jälkeen. Kilpailuja kertyi 17, näissä palkintorahoja 422 000. Pistelistalla hän oli 42. parantaen reilusti edellisvuoden sijoitustaan.

Tulokaskausi ET:lla tuotti 28:ssa kilpailussa päättyvän vuoden tavoin kolme sijoitusta kymmenen joukkoon, joista näyttävin oli Sveitsin kisan (2.) uusintaan pääseminen, sekä koko vuoden ansiot, jotka ylittivät 600 000 euron rajapyykin.

Kun listaan lisätään Samoojan läpimurtokausi CT:lla 2018, jolloin hän voitti Kiinassa pelatun kisan ja oli viidessä muussa kymmenen joukossa, on kolmen vuoden jakso vähintäänkin  lupauksia herättävä. Maailmanlistalla käyrä menee myös oikeaan suuntaan.

2018 vuoden päättyessä hän oli 239:s, vuotta myöhemmin 177:s ja ennen Dubaista saatavia pisteitä samoin 177:s, joka siis maanantaina julkaistavalla listalla on hippasen parempi. 

Uran paras rankkaus on 163.

Lähteenä käytetty Kalle Samoojan tiedotetta.

 

Etsi luettavaa