Hyppää sisältöön

Kalle Samooja tykästyi US Openin kisakenttään: ”Täällä vaaditaan hyvää lyömistä ja taitoa viheriöillä”

Kalle Samooja

Kalle Samooja starttaa torstaina klo 15.35 The Country Clubilla pelattavaan kauden kolmanteen majoriin. Selviytyminen viikonlopun kierroksile olisi suomalaista golfhistoria, samoin yhdenkin kierrostuloksen pelaaminen pariin tai sen alle.

”Aika tiukkia päiviä tässä tulee vedeltyä, että saa jetlagin selvitettyä ja pelivireen löydettyä”, määritteli Kalle Samooja ensimmäisiä päiviään Brooklinen osavaltiossa, Bostonin kupeessa paikallista aikaa tiistai-iltana.

”Boston on kyllä varsin toimiva kylä. Hienoa, että kenttä on lähellä keskustaa. Kuulemma reipas 25 000 henkeä tulossa kisapäivinä katsomaan skabaa ”, Samooja tiesi.

The Country Club -kenttään Samooja on ehtinyt tutustua kahden harjoituskierroksen verran.

”Kenttä on tiukka, mutta rehti. Greenit ovat todella kaltevat, mutta myös supernopeat. Raffit greenien ympärillä ovat myös melko rajut. Täällä täytyy ampua hyvin tiiltä greenille, siihen päälle saa olla vielä aika pehmoinen puttitatsi”, Samooja arvioi.

Edellisen kerran US Open pelattiin The Country Clubilla 1988.

Yleisön joukossa löytyy myös suomalaiskannatusta, sillä Samooja kertoi vaimonsa ja muutaman ystävän tulevan paikalle loppuviikoksi. Torstaina alkavaan kilpailuun haetaan viimeiset askelmerkit keskiviikkona.

”Keskiviikkona on ohjelmassa yksi yhdeksikkö. Eiköhän sitten ruveta olemaan valmiina koitokseen”, Samooja viestitti tiedotteessaan

Samoojan lähtöaika on torstaina klo 15:35 Suomen aikaa. Peliseurakseen hän saa USA:n Beau Hosslerin sekä Japanin Satoshi Kodairan.

Ensimmäisenä suomalaisena jatkoon US Openissa?

Suomalaisista US Openissa ovat pelanneet ennen Samoojaa Mikko Ilonen kahdesti, Sami Välimäki kerran.

Kumpikaan ei yltänyt kahdelle viimeiselle kierrokselle, vaikka Iloselle se oli molemmilla kerroilla varsin lähellä.

US Openiin kentät viritetään erittäin vaativiksi, josta johtuen tulosiloittelu on hyvin harvinaista.

Pariin pelaaminen on kovaa valuuttaa. Mikäli osallistuja on kahden kierroksen jälkeen parissa, on viikonlopun yltäminen käytännössä varmaa.

Paras suomalaistulos yksittäisellä kierroksella on ennen Ilosella +4. Hän teki sen Pebble Beachissa 75 (par 71), sekä Olympic Clubilla 74 (par 70)

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kisan kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä. Torstain lähetys käynnistyy käynnistyy klo 18.00 kestäen klo 03.00 asti.

Selostuksesta vastaa Antti Vaalas, kommentaattorina toimii Riku Soravuo.

Suomalaisten tulokset US Openissa:

Pelaajan nimi , kenttä ja vuosiKierrostulokseteroa cut-rajaanVoittaja ja tulos
Mikko Ilonen, Pebble Beach, 201075+77,+103 lyöntiäGraeme McDowell, par
Mikko Ilonen, Olympic Club, 201275+74,+91 lyöntiWebb Simpson, +1
Sami Välimäki, Winged Foot, 202078+76,+148 lyöntiäBryson DeChambeau -6
Kalle Samooja, The Country Club 2022

US Open

Etsi luettavaa