Hyppää sisältöön

Kalle Samooja starttaa klo 8.00 – televisiointi peruuntuu myös lauantaina

Kalle Samooja on kahden kierroksen suomalaisten lisäksi myös vedonlyöntitoimistojen ykkössuosikki Kenyan Openin voittajaksi.

Australian Scott Hend (-11) ja Skotlannin Connor Syme (-10) kirittävät Kalle Samoojaa (-11) Kenya Openin kolmantena päivänä.
Tapio Pulkkanen (+1) karsiutui varsin poikkeuksellisen tulossikermällä kolmella lyönnillä.

Yhteensä yhdeksän pelaaajaa on ennen lauantain kierrosta kahden lyönnin sisällä Kenyan Openissa Nairobissa.
Iltapäivällä kierroksen parhaan tuloksen (67-64,-) pelannut 47-vuotias Scott Hend nousi jakamaan Kalle Samoojan (65-66) kanssa kärkipaikkaa. 
Hend on voittanut ET:lla kolmasti Aasian mantereella, ympäri maailman peräti 11 kertaa.

Huomionarvoista Hendin kuntopuntarin osalta on se, että hän on karsiutunut kahdeksassa viimeisessä kisassaan yhtä kertaa lukuuottamatta.
Tällöinkin sijoitus oli vaatimattomasti 57. Maailmanlistan listan sijoitus on 383.s.
Ryhmän kolmas jäsen Connor Syme on Samoojan tavoin voittanut kerran Challenge Tourilla, läpimurto ET:lla on vielä tekemättä, maailmanlistan sijoitus 243.

Kalle Samooja lähti kisaan hyvästä  menestysputkesta, jossa kymmeneen kisaaan mahtuu kolme top 10-sijoitusta. Ja kuten muistamme, edellisviikolla Samooja oli kahden kierroksen jälkeen vahvan pelin tuloksena toisena pudoten lopulta 28:ksi
Karen Country Clubilla kukaan voitontavoittelijoista ei sorru kyttäämään pelikaverinsa tekemisiä, sillä kärkiyhdeksikön takaakin voi vielä tulla lopullinen ykkönen.
Pelaajat pistetään lauantaina varhain liikkeelle kahdelta tiiltä aamuvarhain. 

Samooja, Hend ja Syme kuulutetaan matkaan jo kello 8.00 Suomen aikaa.
Tapio Pulkkanen karsiutui tuloksin 72-71,+1). Jatkoonpääsy olisi vaatinut kolme lyöntiä parempaa tulosta.

Pulkkasen tuloskortti kahden kierroksen osalta on hämmentävä. Hän teki 36 reiän aikana seitsemän bogia, se vei mahdollisuudet huipputuloksilta.
Hyvin harvoin kuitenkin tapahtuu sellaista, että pelaaja tekee kahden kierroksen aikana saman määrän birdejeä sekä eagleja.
Näin kävi Hattu-Tapiolle. Molempia oli kaksi. Eli birkkujen määrä oli tietysti katastrofaalisen pieni.
 

Vielä hämmentävämpää on se, että kaikki neljä parin alittavaa tulosta tulivat väylillä (9-11) jotka Pulkkanen pelasi kuusi alle. Loput 15 reikää ilman birkkuja tai eagleja seitsemän yli parin.
Pulkkasella on kolme päivää aikaa valmistautua samalla kentällä jo tiistaina käynnistyvään ET:n kisaan. Hän on pelannut kalenterivuoden 2021 aikana yhteensä 12 kierrosta. 
Kaikki tulokset ovat 70-75 lyönnin välissä. Seuraavassa pitäisi pystyä 70 lyönnin raja puhkomaan kauden toisen cut-rajan oikealle puolelle pääsemiseksi.

TV-lähetysten peruuntuminen kisan suuri fiasko

European Tourin kahden perättäisen kisan järjestäminen Nairobissa  on ET:n sekä järjestäjien osalta merkittävä panostus etenkin koronaviruksen aiheuttaessa useimmissa lajeissa tapahtumien peruuntumisia.Televisointi on monella mittarilla järjestäjille tärkein rahalla saatava vastike. Kenyan Open nimeä kantava kisa on valitettavasti tältä osin muodostunut täydelliseksi farssiksi.

Tekniset ongelmat paikan päällä eivät ole ratkenneet. Ennen kisaa ilmoitettiin vain torstaina ruutujen jäävän pimeäksi golflähetysten osalta. Torstaina peruttiin perjantain lähetys. 
Perjantain tullut lauantain peruutus antaa  tiedotteessavain lupauksen siitä, että tuotantoyhtiö tekee kaikkensa, jotta sunnuntaina finaalikierros saataisin lähetettyaä maailmalle.
Noloa ja suomalaisten lasien takaa katsottuna taas tavanomaista harmillisempaa.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa