Hyppää sisältöön

Kalle Samooja sai kylmää kyytiä Tanskassa: ”Melkoista selviytymistä heti startista”

Kalle Samooja on Tanskassa lyönnin päässä cut-rajasta. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja (+2) ja Tapio Pulkkanen (+4) olivat aamukierrostensa jälkeen Made in HimmerLand -kilpailussa cut-rajan väärällä puolella. Kisan kärjessä oli tässä vaiheessa 432 kisaa DP World Tourilla pelannut Ross Fisher (-4).

Puuskittainen tuuli ja sade hankaloittivat Himmerlandin kentällä perinteisesti järjestettävän pääkiertueen kisan pelaajien tuloksentekoa torstaina aamupäivällä.

”Aikamoista selviytymistä heti startista. Oli niin vilpoista, että sai laittaa pipon päähän”, kuvaili Kalle Samooja olosuhteita tiedotteessaan.

Puuskittainen tuuli yltyi kierroksen aikana yli kymmeneen metriin sekunnissa.

Birdiet jäivät molemmilla suomalaisilla vähiin. Samooja teki ainoan birdiensä ulosmenossa (kentän 10-18), bogeyn toisella puoliskollla

Päivään mahtui myös harmittava bogey (kentän 16)

”Tuplabogia lukuunottamatta olisin ollut ihan tyytyväinen peliin. Muutama pomppu kun olisi mennyt paremmin, niin olisi pari lyöntiä saanut pois”, hän ynnäili.

Yhteistulos (72,+2) jätti Samoojan lyönnin verran cut-rajan taakse kierroksen ollessa vielä kesken.

Tapio Pulkkanen kuittasi kaksi bogia jo kolmella ensimmäisellä. Ulosmenoon mahtui myös yksi bogey. Kylmää vettä tuli taas sisääntulon kahden ensimmäisen bogeilla ja 13:n tuplalla.

17:n birdie pudotti yhteistuloksee lukuun 74,+4, jolla Hattu-Tapion sijoitus on kierroksen ollessa vielä kesken 116.

Pulkkasella on varsin hyvä lähihistoria Himmerlandin kentältä. Kolme viimeistä sijoitusta Made in Denmark -kilpailussa ovat 12:s, 19:s, ja 22.

Ross Fisher osaa edelleen

Johtopaikkaa pitää hallussaan Ross Fisher (-4), jonka viidestä ykköstilasta viimeinen on yhdeksän vuoden takaa. Fisherin voitoista arvokkain on Volvo World Matchplay (2010). Samana vuonna hän pelasi Ryder Cupissa.

Tasosta ja tasaisuudesta kertoo sekin, että vuoden 2009 majoreissa englantilaisen lyöntimäärä neljässä majorissa oli yhteenlaskettuna ohi maailmantähtien paras, vaikka hän sijoittui vain U.S. Openissa kärkikymmenikköön (5.)

Fisher lukeutuu myös Talissa pelattavan The Erkko Trophyn voittajiin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa