Hyppää sisältöön

Kalle Samooja saa nimekkään kirittäjän British Mastersissa

Kalle Samoojan tavoite on päästä pelaamaan kaikki Race to Dubain kolme finaalikisaa

Tapio Pulkkanen, Kim Koivu ja Kalle Samooja osallistuvat Tommy Fleetwoodin isännöimään British Mastersiin Southportissa.

European Tourin torstaina Hillside Golf Clubilla käynnistyvä kisa on kauden ensimmäinen, joka pelataan Euroopassa. British Mastersissa on jaossa muhkea palkintopotti, paljon Race to Dubai-pisteitä, sekä kosolti kunniaa. 

Kilpailulla on pitkät perinteet ja  Tommy Fleetwood paikallisena sankarina vetää katsomot täyteen. Southportin lomakaupungissa on varmasti muutenkin henki päällä läpi viikon, sillä reilun 30 kilometrin päässä Liverpoolissa pelattu Champions Leaguen välierä Liverpool-Barcelona (4-0) juhlituttaa myös naapurikaupungin asukkaita.

Fleetwood on kilpailun ylivoimainen ykkössuosikki. Valtaosa Euroopan tähdistä keskittyy seuraavan viikon PGA Championshipiin.

Suomalaiskolmikolla Pulkkanen, Koivu ja Samooja on paikkansa iskeä kentällä, joka on suurimmalle ET:n pelaajille uusi kokemus.

Tapio Pulkkanen nousi Marokossa kahdeksanneksi, Kiinassa hänellä oli mahdollisuus huomattavasti korkeammallekin kuin 14:lle sijalle. 

Kim Koivu oli suomalaisista eniten esillä aivan kauden alkuvaiheilla, mutta ote on hieman hiipunut. 

Kalle Samoojalla on viidestä viimeisestä kisastaan viisi jatkoonpääsyä. Keniassa hän taisteli jopa voitosta ollen lopulta kuudes. Marokossa hän oli ennen viimeistä kierrosta hyvissä asemissa pudoten kuitenkin sijalle 38:s.

Samooja saa torstain aamupäiväkierrokselleen nimekkään kirittäjän. Ranskan Victor Dubuisson tekee vahvaa paluuta huipulle sairauslomansa jälkeen ja lukeutuu kisan suurimpiin suosikkeihin.

British Masters ja kahden viikon kuluttua käynnistyvä Made in Denmark ovat suomalaiskolmikolle ennen juhannusta todella suuria kilpailuja ja näytönpaikkoja. Kullakin on jo yksi sijoitus kärkikymmenikköön, seuraavissa kisoissa vastaava toisi ison loikan kaikilla listoilla.

Viasat ja Viaplay näyttävät British Mastersin suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin. 

Etsi luettavaa