Hyppää sisältöön

Kalle Samooja pestasi vanhan caddien ja vaihtoi mailamerkkiä: ”Draiverin pitää toimia, bägin sisällön kokoaminen vaatii aikaa”

Kalle Samooja aloittaa neljännen kautensa pääkiertueella tulevan viikon torstaina Abu Dhabissa

Tammikuun alusta Lähi-Idässä kauteen valmistautunut turkulainen tavoittelee neljännellä kaudellaan DP World Tourin kisan voittoa ja pelipaikkoja majoreihin.

Kalle Samooja on pelannut kokonaisuutena ottaen kolme ensimmäistä kauttaa pääkiertueella erittäin hyvin. Paremmin kuin kukaan muu suomalaisista.
Jokaisella kaudella hänellä on ollut mahdollisuuksia saavuttaa voitto, työpaikka on uusiutunut vaivatta ja maailmanlistalla hänen sijoituksensa on ollut kauden jälkeen 200:n ensimmäisen joukossa.

Päättynyt kausi alkoi mainiosti, Samooja näytti kesän kynnyksellä olevan jo matkalla sadan joukkoon. Menestys kääntyi kuitenkin vuoden toisella puoliskolla laskuun.

Neljästä DP Tourilla pelaavasta suomalaisesta Kalle Samooja on kategorian osalta alimpana, vaikka maailmanlistalla sijoitus on paras,180.

Samoojan kauteen valmistautuminen on ennen matkaan lähtöä ollut pitkälti oloa perheen kanssa. Koronan vuoksi kontaktit on pidetty 
minimissä ja arkea on luonnollisesti rytmittänyt myös harjoittelu.

”Olen käynyt Kultarannassa salilla ja simulaattorissa. Tuli tehtyä myös paljon muita juttuja pitkän kauden jälkeen.”

Harjoitteluun teki pientä lovea joulukuun alussa murtunut varvas, joka on Samoojan mukaan nyt jo paremmassa kunnossa, eikä juurikaan vaikuta 
tekemiseen.

Callawayn mailat bägiin – Daniel Mulvey palaa caddieksi

Vuoden vaihteen jälkeen Dubaihin lentänyt ja nyt viikon verran Abu Dhabissa aikaansa viettänyt Samooja lähtee kauteen 
uudistusten kautta, sillä mailamerkki vaihtui Callawayhin.

”Vaatii aikaa, että saa kokoonpanon kuntoon. Yksi avaintekijä oli se, että draiverin pitää toimia ja olla hyvä”, Samooja kertoo.
”Pallo on edelleen Titleistin, sillä siihen on hyvä tuntuma ja lentokaari on hyvin tiedossa.”

Toinen uudistus on vaatetuksessa, kun Samooja teki yhteistyösopimuksen Macade Golfin kanssa.

Daniel Mulvey palaa Samoojan caddieksi. Pelaajan aloitteesta yhteistyö skotin kanssa päättyi elokuun toisella puoliskolla. Itsekin ammattilaisena pelaava Niclas Hellberg tuli tilalle, mutta hänen pestinsä jäi seitsemän kisan mittaiseksi. Näistä viimeisessä Samooja oli kahdeksas jääden vain neljän lyönnin päähän voittajasta.

”Näin Danielia loppukaudesta kisoissa. Juttelimme paljon asioista ja lopulta päädyin tähän ratkaisuun. Hänen kanssaan on aikaisemmin 
menestystä koettu, vaikka siihen pieni tauko tulikin.”

”Ensimmäinen voitto on tietysti mielessä. PGA Championship jäi 
mieleen viime kaudesta, joten kyllä majoreihin pitäisi päästä pelaamaan ja 
siihen panostan, että pääsisin.”

Vuoden avauskilpailu Abu Dhabissa käydeään Yas Links -kentällä, joka on ensimmäistä kertaa DP World Tourin mittatikkuna torstaina käynnistyvässä kisassa

”Maanantaina on koeajo. Se on rankattu 50 parhaan kentän joukkoon, 
joten eiköhän se hyvä baana ole”, Samooja ennakoi.

Lähde: Kalle Samoojan tiedote

DP World Tour

Etsi luettavaa