Hyppää sisältöön

Kalle Samooja neljäs Dubaissa – siirsi Mikko Ilosen ennätyksen historiaan

Kalle Samooja tekee komean nousun maailmanlistalla

Kalle Samooja (68-68-71-71,-10) ansaitsee palkintorahaa ET:n kisasta 119 000 euroa ja nousee maailmanlistalla 130:n joukkoon.

Kalle Samooja pelasi tapansa mukaan hienon kilpailun Emirates Golf Clubin Majlis Coursella. Edellisten vuosien 16:n ja 27:n sijan jatkeeksi tulee nyt jaettu neljäs sija yhdessä pelikaveri Laurie Canterin kanssa tuloksella -10.

Samooja teki kahden ensimmäisen kierroksen aikana eniten birdejä (13). Viikonloppuna birdiehanat olivat tiukemmassa, niitä kertyi vain  2+3, eli viisi. Vastaavasti Samooja vältteli bogeja tehden niitä viikonloppuna kolme (1+2).

Jossiteltavaakin turkulaiselle jäi sisääntulon osalta. Hän missasi kaksi metristä puttia (12,17), eikä osunut kahdella viheriöön ”helpoilla” par-viitosilla (13,18) tehden parit.

Puttaaminen oli toki vaikeaa muillekin. Viheriöiden pinta ei täyttänyt kaikkein korkeimpia laatustandardeja, joka sai tähdet epävarmoiksi ja turhautuneiksi etenkin lyhyiltä matkoilta

Siirsi Mikko Ilosen ennätyksen historiaan

Ennen Samoojaa kymmenen joukkoon Emiratesilla on suomalaisista yltänyt vain Mikko Ilonen, joka oli kuudes vuonna 2003 ja viides 2014. Tämän ennätyksen Samooja kuittasi nyt itselleen.

Lähi-Idän perinteikkäin kilpailu on pelaajien keskuudessa erittäin arvostettu, ja Samoojan neljäs tila sekä rahasssa kuin myös pisteissä korkealle arvostettu.

Palkintorahaa hän kuittaa 119 000 euroa.

Maailmanlistalla Samooja nousee 165:lta sijaltaan 130:n ensimmäisen joukkoon, joka on hänen uransa paras noteeraus.

Kilpailun voittoon pelasi Paul Casey (-17), jolle ykköstila ET:lla oli 15.

Brandon Stone (-13)oli toinen ja Robert MacIntyre (-12) kolmas.

Mikko Korhosen (-3) sijoitukseksi tuli 35:s.

Kauden avauskisassaan vain kahdella bogeylla ( ja yhdellä triplalla)  15:ksi sijoittunut  Korhonen teki Dubaissa viikonloppuna saman määärän birkkkuja kuin Samooja, mutta bogeja kertyi kahteen kierrokseen seitsemän enemmän, eli yhdeksän

Sam Välimäen debyytti Emiratesilla tuotti 51. tilan. Toista kauttaaan ET:lla pelaava Välimäki selvisi sunnuntaista bogien osalta lähes kuivin jaloin, (1xbogey, 1xtupla), mutta birdien määrässä hänkään ei yltänyt kolmea suurempaan lukuun.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa