Hyppää sisältöön

Kalle Samooja neljäntenä: ”Sunnuntaina pitää napauttaa alhainen tulos, jotta saisi kannua nostella”

Kalle Samoojalta vaaditaan sunnuntaina kipuamista toiselle sijalle korkeintaan yhden pelaajan kanssa

Mikko Korhonen (-12) nousi yli 20 sijaa, Tapio Pulkkanen (-9) on edelleen kolmesta suomalaisesta parhaissa asemissa taistelussa paikoista DP World Tour Championshipiin.

Taistelu Dubai Championshipin voitosta ja kärkitiloista, sekä paikoista ET:n kauden päätöskisaan tulevat sunnuntaina käymään kuumina viimeiseen reikään asti.

Kisan kärkeen siirtyivät toiselta sijalta avauspäivän jälkeen johtanut JB Hansen sekä Francesco Laporta tuloksella -19. Kärkikolmikossa jatkaa kieroksen alkuvaiheilla hetkellisesti kolmella johtanut edellisvuoden voittaja Antoine Rozner (-18).

Kalle Samooja (-17) ei saanut kentän ensimmäisellä puoliskolla samaa hurmosta päälle, kuin perjantaina pelattuaan sen päivän toisena puoliskona seitsemän alle (29 lyöntiä). Kortissa oli ysin jälkeen parien lisäksi birdie, eagle, sekä kaksi bogia par-kolmosilta.

”Takaysi siellä tultiin ihan mukavasti. Toki seiskan eagle oli hyvä bonus alkukiekkaan”, Samooja ruoti tiedotteessa esitystään.
”Ei ollut peli tänään rennointa mahdollista, mutta sain pidettyä iskuetäisyyden kärkeen ja finaalipaikan vielä mahdollisena. Huomenna täytyy napauttaa alhainen tulos, jos meinaa kannua nostella.”

Sisääntulossa Samooja teki kolme birdietä, mutta jätti harmikseen molemmilla par-viitosilla birdien tekemättä. Sijoitus on kierostuloksen 68,-4 jälkeen yksinään neljäs.
Kärkipariin on matkaa kaksi lyöntiä, ja pelikavereiksi tulevat sunnuntaina kivikovat Tommy Fleetwood (-16) sekä Min Woo Lee (-16).

Mikko Korhosella vahva lopetus ja nousu: ”Sai nauraa koko päivän”

Mikko Korhosen ja caddie Nick Mumfordin tavoite sunnuntaille on selvä. Pitää hauskaa ja ansaita paikka ET:n finaaliin.

Mikko Korhosen ja caddie Nick Mumfordin tavoite sunnuntaille on selvä. Pitää hauskaa ja ansaita paikka ET:n finaaliin.

GETTY IMAGES

Mikko Korhonen teki tuloksen 66 (-6) ja siirtyi yhteistulokseen -12. Korhonen jakaa kilpailussa 24. sijaa. Kymmenen parhaan joukkoon eroa on kaksi lyöntiä.

”Oli hauska ryhmä tänään, James Morrison ja Jeff Winther. Sai nauraa koko päivän, niin pysyi fiilis korkealla. Aika vaikean tuntuista oli aamulla lämmittelyssä, mutta siitä se lähti ihan kivasti rullaamaan. Ehkä pitää nauraa enemmän ja jäkittää vähemmän”, Korhonen pohti
Tämänhetkisellä sijoituksellaan  Korhonen on sijoittumassa ET:n pistelistalla sijalle 55. 

Finaalikierroksesta tulee todellinen pudotuspeli – Race to Dubain reaaliaikainen tilanne löytyy täältä

Sunnuntaina pelataan luonnnollisesti ensisijaisesti European Tourin kisan voitosta toistaiseksi viimeistä kertaa, ennen Tourin uuden yhteistyökumppanin jo vuosia isännöimää finaalia, DP World Tour Championshipia.

Kärkipään miehistä Antoine Rozner on voittanut Dubai Championshipin lisäksi Qatarissa, JB Hansen pitkällä ET-urallaan vain kerran, Etelä-Afrikassa.
Francesco Laportalle ja Kalle Samoojalle ykköstila olisi pääkiertueella ensimmäinen.

Tommy Fleetwoodin edellisestä ykköstilasta on jo kaksi vuotta, yhteensä niitä on viisi ET:lla. Min Woo Lee on kahdella ET:n voitollaan kiertueen suuria lupauksia vain 23-vuoden iässä.

Jännättävää on monilla kärkimiehillä ja kärkeen hamuavilla myös paikasta seuraavan viikon finaaliin. 
GoGolfin luotettavist lähteistä saamien tietojen mukaan kisasta jäävät pois ainakin Viktor Hovland ja Justin Rose. Tämä nostaa listalta mukaan pääsevien määrän lukuun 53. Se voi nousta suuremmaksikin, mikäli sunnuntaina tunti kisan päättymisen jälkeen myös joiltain muilta pelaajilta jää ilmoittautuminen tulematta.

European Tourin sivuilta ja oheisesta linkistä löytyy reaaliaikainen pistelista. 

Race to Dubai, reaaliaikainen pisteseuranta

Tällä hetkellä 53:n joukossa suomalaisista on Tapio Pulkkanen (52.)
Mikko Korhosen sijoitus niukasti rajan takana, (55.), Kalle Samoojan sijaluku on (59.)

Kalle Samooja tarvitsee toisen sijan päästäkseen finaaliin

Samooja on kovan paikan edessä. Päästäkseen varmasti finaaliin, hänen pitäisi nousta toiseksi yksinään. Todennäköistä, mutta ei varmaa se on silloinkin, jos sijaa jakaa korkeintaan yksi pelaaja.
Kahden muun pelaajan kanssa jaettu kakkostila voi teoriassa riitää, mutta mahdollisuudet ovat minimaaliset.

Pulkkanen on vain 7,6 pistettä ensimmäistä rajan alla olevaa haastajaa, James Morrisonia edellä.
”Siinä mielessä on ihan mukavaa, että jatkoonpääsy on pitkälti omissa käsissä. Hyvän rundin huomenna pitäisi riittää. Samaa strategiaa kentällä lähden toteuttamaan kuin aiempina päivinä ja pistän myös putit salkkuun”,  Hattu-Tapio pohti tilannettaan lauantaina iltapäivällä.

Mikko Korhosella (55.) on 53:na olevaan Joakim Lagergreniin 9,1 pistettä. Mikäli 53:na olevan pelaajan pisteet, nimestä riippumatta pysyvät lauantain tasolla, Mikko Korhosen pitäisi kivuta tuloslistalla arviolta 10-15 sijaa.

Ja nämä skenariot lähtevät siis siitä, että pelaajamäärä listalta pysyy luvussa 53. Mikäli poisjääntejä tulee lisää tarvittavat pistemäärätkin laskevat. 

Oma lukunsa ovat Sergio Garcia ja Patrick Reed. Heidän nimensä on vähien kisojen vuoksi Race to Dubai -listalta poistettu. Mastersin voittaneet mestarit saattavat saada villin kortin kisaan, mutta heitä ei siis lasketa 53:n ensimmäisen kiintiöön.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorana kello 10.00-15.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa