Hyppää sisältöön

Kalle Samooja näkee US Openissa valoa tunnelin päässä: ”Tasoa pitää nostaa, hyvällä kierroksella nousee mukaan viikonlopun peleihin”

Kalle Samoojalla (oik.) ja caddie Maxwell Allisonilla on perjantaina melkoinen vuori kiivettävänään, jotta paikka kahdelle viimeiselle kierrokselle US Openissa avautuisi. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja on aamupäivän jälkeen kymmenen lyöntiä kärjestä ja kuusi lyöntiä cut-rajan takana. Rory McIlroy (-3) jakaa ykköstilaa.

Kalle Samoojalla oli Bostonissa The Country Clubin kahdeksannella reiällä hyvä birdiepaikka, jonka hän missasi.

Tässä vaiheessa hän oli yhden yli. Kahdella seuraavalla Samooja teki bogeyt. Momentumin katoaminen tapahtui ensimmäistä kertaa US Openissa pelaavan turkulaisen päässä vasta myöhemmin.

Lähestymiset ja viheriöiden ympäristö vaikeita rasteja

”Nihkeä päivä, kuten tuloskin osoittaa. 13,5 reikää oli ihan hyvää selviytymistä. 14:llä löin hyvän kakkoslyönnin, hyvästä paikasta
räpelsin bogin. Se masensi ensimmäistä kertaa mieltä.

”Siihen perään tupla, joka käänsi hyvän tsemppauksen huonon puolelle”, Samooja kuvaili takaysin käänteitä.

Strokes Gained -tilastossa Samooja selviytyi avauksista ja viheriötyöskentelystä keskivertopelaajan tahtiin.

Lähestymisissä (-2,3 lyöntiä) ja viheriön ympäristössä (-2,15) hän jäi ratkaisevan paljon muiden osallistujien tasosta. Luvut on poimittu tilastoista iltapäiväpelaajien ollessa vielä kierroksellaan, joten ne saattavat muuttua.

Samoojan takalenkki meni tulokseen +5. Lopun lipsahdukset harmittivat.

”Hyvällä lopulla olisi ollut kohtalaiset asetelmat, mutta lipsahti liikaa plussalle.”

Seitsemän lyönnin parannus mahdollistaa viikonlopun pelit

Katseet on käännetty jo kohti huomista kierrosta.

”Kovaa keliä on luvattu. Kuumaa ja kovaa tuulta. Hyvällä, sellaisella par-kierroksella varmaan mennään vielä viikonlopulle, mutta ei se tällaisella pelillä tietenkään tule. Tästä täytyy nostaa tasoa vielä huomiseksi.”

Samoojan perjantain lähtöaika on klo 21.20 Suomen aikaa.

Aamupäivällä pelanneista suosikeista parhaiten selvisi Rory McIlroy (-3).

Alle parin selvisivät urakastaan myös Jon Rahm (-1), Collin Morikawa (-1), Will Zalatoris sekä Kalle Samoojan pelikaveri Beau Hosler (-1)

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä. Perjantain päälähetys käynnistyi klo 18.00, se jatkuu klo 03.00 asti. Selostuksesta vastaa Antti Vaalas, kommentaattorina toimii Riku Soravuo.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa