Hyppää sisältöön

Kalle Samooja hurjalla kirillä cut-rajan oikealle puolelle Dubaissa: ”Se oli hyvä rutistus aamutuimaan”

Kalle Samooja pääsi viidennen kerran peräkkäin jatkoon Emirates Golf Clubilla. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja (73-68,-3) pelasi Emirates Golf Clubin Majlis-kentän toisen puoliskon viisi alle parin ja pääsee yhteistuloksellaan jatkoon. Samoojalle Dubai Desert Classic on tuottanut neljän aiemman osallistumiskerran aikana tasaisimmin menestystä pääkiertueen kisoista.

Sateen viivästyttämässä kilpailussa pelataan lauantaina vasta toista kierrosta loppuun, viimeinen kierros siirtyy maanantaille.

Kalle Samoojan peli takelteli 27 reiän ajan, mutta lauantain toisella yhdeksiköllä birdiehanat aukenivat. Niitä syntyi yhteensä viisi, joista viimeisin 18:lla turkulaisen lyötyä toisellaan (par-5) viheriölle. (Kilpailun tulospalvelussa väylien 17-18 reikätulokset ovat Samoojan kohdalla väärin).

Samooja nousi tuloslistalla useita kymmeniä sijoja cut-rajan oikealle puolelle oltuaan avauskierroksen jälkeen 91.

Tulostaso lauantaina on suotuisien olosuhteiden johdosta varsin hyvä. Samoojan pääsy kahdelle viimeiselle kierroksella (top-65) on todennäköistä, lyöntikin lisää olisi jättänyt hänet jännittämään kohtaloaan toisen päivän päättymiseen asti.

Hole-in-one lähellä

Samooja oli kierroksensa jälkeen tyytyväinen lauantain esitykseensä.

”Se oli varsin mallikas nykäisy aamutuimaan. Tiedän, että tällaiseen peliin pystyy, mutta se on ollut vaan kateissa. Henkisesti tärkeä
rutistus jatkon kannalta”, Samooja kertoi tiedotteessaan

Kuudennelta väylältä lauantaina aloittanut Samooja sai ensimmäisen birdien heti väylällä seitsemän, kun par 3:lla hole in one jäi vain
parinkymmenen sentin päähän. Ysille hän teki bogin kolmeputtisella, mutta takaysillä putti alkoi kolisemaan.

”Kympiltä sain momentumin päälle.”

”Nyt on kaksi kierrosta aikaa vielä painaa pakkaselle”, Samooja suunnitteli

Kilpailun kärjessä oli aamupäivän pelien jälkeen 36-reikää pelanneista tulevana torstaina 50 vuotta täyttävä Richard Bland (-10), joka taipui edellisvuonna Viktor Hovlandille Dubai Desert Classicin uusinnassa.

Bland lukeutuu LIV Golfin pelaajiin, jotka DP World Tourin jäseninä saavat ainakin toistaiseksi kilpailla ilman rajoituksia vanhalla kiertueellaan.

Dubain alkukauden kisa on ollut Kalle Samoojalle koko DP World Tourin uran ajan menestyksekäs metsästysmaa. Jo debyytissään 2018 hän oli viikonloppuna pitkään kärkikymmenikössä päätyen sijalle 16.

Lähimmäksi kärkeä Samooja on yltänyt 2020, silloin sijoitus oli fantastisesti neljäs. Edellisvuonna sijaluku oli 12:s, heikoinkin neljästä sijoituksesta on 27:s, joten kokonaissaldo on upeaa luettavaa Tourin klassikkoihin kuuluvassa tapahtumassa.

Tapio Pulkkanen vaikeutti toisella kierroksella jatkoonpääsyään kentän helpoimpiin kuuluvalla par-viitosella (13.) lyömällä avauksensa oikealle puskaan. Hän pääsi vasta neljännellä viheriölle, jolla otti yhdeksästä metristä kolme puttia tehden tuplan.

Tuloksin 70-72,-2 Kymen Golfin kasvatti oli cut-rajan oikealla puolella kierroksensa jälkeen sijaluvulla 59.

Toisen kierroksen toistaiseksi parhaan tuloksen (63,-9) iski tauluun Johannesburgissa Sami Välimäen toiseksi jättänyt Dan Bradbury.

Mikko Korhonen (par) ja Sami Välimäki (+4) aloittivat toiset kierroksensa paikallista aikaa iltapäivällä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa