Hyppää sisältöön

Kalle Samoojan superkierros US Openissa – päivän birdiekuningas ja paras puttaaja, karsiutui lyönnillä

Kalle Samooja teki suomalaista golfhistoriaa alittamalla parin ja 70 lyönnin rajan US Openin toisella kierroksella. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja (77-67,+4) loihti The Country Clubilla Bostonissa toisen kierroksen loppuvaiheilla hurjan neljän birdien kirin. Päivän toiseksi paras tulos ei valitettavasti riittänyt viikonlopun kierroksille.

Ensimmäistä kertaa US Openissa pelannut Kalle Samooja oli torstain tuloksensa 77,+7 jälkeen pettynyt, mutta määrätietoinen perjantain tavoitteensa kanssa.

”Toiselle päivälle on luvattu kovaa tuulta. Jos pelaan pariin (70) pääsy viikonlopun kierroksille on mahdollinen”, hän määritteli tiedotteessaan.

Samooja oli sanojensa mittainen mies, enemmänkin.

Hän aloitti kierroksensa kentän takaysiltä. jolla teki kolme birdietä ja yhden tuplan oltuaan kolmen ensimmäisen lyöntinsä jälkeen pidemmässä karheikossa

Mahdollisuudet jatkopaikan suhten näytttivät lopulllisesti karanneen kentän toisen reiän jälkeen (Samoojan 11:s) jossa hän teki päivän toisen boginsa.

Tässä vaiheessa oli näet jo selvää, että cut-raja ei tule nousemaan odotetuille luvuille, vaan jää tulokseen +3 tai +4.

Seitsemän birdietä ja päivän paras puttaaja

Samooja ei luovuttanut. Hän upotti heti seuraavalla reiällä vajaan 13 metrin matkalta.

Mahdollisuudet jatkopaikan suhteen heräsivät todenteolla henkiin turkulaisen tehtyä jo päivän viidennen birdiensä reiällä, joka oli hänelle päivän 14.

Matkaa cut-rajan oikealle puolelle oli tässä vaiheessa kolme lyöntiä, mahdollisesti vain kaksi.

Seuraavilla kahdella hän missasi birdieputit yhdeksän ja kuuden metrin matkoilta.

Kahdella viimeisellä kiri huipentui birdieputteihin, jotka löysivät kohteensa kahden ja 13 metrin matkoilta.

Kierrostulokseksi tuli 67,-3. Tätä paremmin perjantaina pelasi vain kisan kärkeen siirrtynyt Collin Morikawa (66,-4).

Samoojan lisäksi tuloksen 67 kirjasi seitsemän muuta pelaajaa. Näiden joukossa olivat megatähdet Scottie Scheffler, Jon Rahm, Brooks Koepka ja Sam Burns.

Karsiutuminen loistavan kierroksen jälkeen kirpaisee.

Histrorian kirjoihin Kalle Samoojan perjantain kierroksesta jää ykköstila birdien määrässä, seitsemän, sekä sama sijaluku viheriöillä Strokes Gained -tilastossa luvulla +4,16.

Tähtiloistoa kisan kärjessä

Kilpailun kärkeen noussut PGA Championshipin ja The Openin voittaja Collin Morikawa (-5) on pienoinen yllättäjä, sillä on hän pelannut alkuvuoden vahvasti alakanttiin paria väläystä lukuunottamatta.
Ennuste sille, että voiton veisi maailman ehdottomiin tähtin lukeutuva pelaaja näyttää aiempaa todennäköisemmältä perjantain kierroksen jälkeen.

Kärkikymmenikössä ovat Morikawaa haastamassa Jon Rahm (-4), Rory McIlroy (-4) sekä Scottie Scheffler (-3).


Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kanavillaan myös viikonlopun kierrokset suorana. Lauantain päälähetyksen (19.00-04.00) selostuksesta vastaa Antti Vaalas kommentaattorinaan Riku Soravuo.

Ennakkoon mielenkiintoisimpien ryhmien peliä seuraavat erikoislähetykset käynnistyvät jo klo 17.00

Kalle Samoojan tuloskortti

Tulospalvelu

Etsi luettavaa