Hyppää sisältöön

Kalle Samooja loistaa lähestymisillä, Korhonen puttipelillä – suomalaisilla vahva luotto lyömiseensä

Mikko Korhonen sai perjantaina avauspäivää paremman  tuntuman viheriöihin

Kalle Samooja (-8) sekä Mikko Korhonen (-7) starttaavat Dubai Desert Classicissa kolmannelle kierrokselleen lauantaina kello 10.32. Ykkössuosikin viittaa kantaa Tommy Fleetwood (-8)

Sami Välimäki pelasi varhain lauantaiaamuna kolmannen kierroksensa Dubaissa tulokseen 73+1.

+1 on myös hänen yhteistuloksensa, jolla Välimäki jakoi sijalukua 59. korttinsa jätetttyään. Hän nousee tuloslistalla, jossa kolmannen päivän jälkeen takana on varmuudella jo muutama pelaaja, näiden joukossa muun muassa Collin Morikawa.

Kolmantena ennen lauantain kierrosta oleva  Kalle Samooja pelaa yhdessä Mikko Korhonsen kanssa.

Parivaljakko lähtee matkaan kaksi minuuttia Viaplayn ja V Sport Golfin lähetyksen käynnistymisen (10.30-15.30) jälkeen 10.32.

Kisan kärjessä on tiukkaa, yhteensä 18 pelaajaa on neljän lyönnin sisällä tuloksissa -10-6. Näidenkin takaa ehtii vielä mainiosti kärkitaistoon 36 reiän aikana. 

Samooja rautapeli toimii – birdietilaston ykkönen

Turkulainen oli perjantaina syystäkin tyytyväinen iltapäiväkierroksensa saldoon, kuusi birkkua ja kaksi bogia toivat tuloksen 68,-4. Torstaina hän pääsi samaan tulokseen seitsemällä birdiellä ja kolmella bogilla.

”Hyvä veto taas. Jopa napsun parempaa peliä kuin eilen. Peli on  kaiken kaikkiaan hyvässä iskussa. Kolmannelle kierrokselleähdetään nauttimaan viikonlopun matkasta”, Samooja kertoi tiedotteessaan.

Kalle Samooja on kolkutellut aiemminkin Dubaissa kärje kannoilla. 2019 hän oli kolmantena päivänä kärkikymmenikössä, lopullinen sijoitus 16.

Kalle Samooja on kolkutellut aiemminkin Dubaissa kärje kannoilla. 2019 hän oli kolmantena päivänä kärkikymmenikössä, lopullinen sijoitus 16.

GETTY IMAGES

Samooja on ollut erityisen vahva lähestymisissään, joissa  hän on voittanut keskivertopealaajia 2,67 lyöntiä kierrosta kohden. Edellä listalla on vain Justin Harding (+5,02) jonka luku on tyrmistyttävän kova ja tuskin jatkuu neljän kierroksen ajan.

Birdejä Samooja on takonut 13, enemmän kuin kukaaan muu.

Mikko Korhosen tilastoissa loistaa puttipeli, jossa hän on toisena (+2,44).

Myös Korhonen oli luottavainen kokonaisvaltaiseen tekemiseensä.

”Pääsin viheriöihin sisään vähän paremmin perjantaina. Sen ansiosta upposi muutama putti. Perusvetäminen on nyt ihan hyvällä tasolla”, Korhonen makusteli tunnelmiaan tiedotteessa.

Molemmilla suomalaisilla on  tuoreessa muistissa hyviä esityksiä Lähi-Idän kisoista. Samooja oli 2020 maaliskuussa kolmas Qatarissa, Dubain Emiratesin kisassa hän sijoittui 2019 sijalle 16:s. 

Korhonen taisteli kärkipäässä, jopa voitosta ennen triplaa,  edellisviikolla Abu Dhabissa päätyen sijalle 15. Sami Välimäen voittamassa Omanin kilpailussa hän oli 2020 hienosti neljäs pelattuaan viimeisen päivän tämän kanssa samassa ryhmässä.

Tommy Fleetwood suosikkina

Kolmannelle kierrokselle lähdettäessä kärkiparin muodostavat Thomas Detry (-10) ja Robert MacIntyre (-9), joka voitti syksyllä Kyproksella.  Detry on ollut viimeisen neljän vuoden aikana todella monta kertaa tyrkyllä kisojen voittajaksi. Ei ole vielä napannut. Kolmen kakkostilan ja viiden kolmannen sijan sekä yhteensä 18 kärkikymmenikköön sijoittumisen jälkeen voitto maistuisi makealta.

Kun kisoja Detrylla on ET:lla vain 86, kertoo saldo voitottomuudesta huolimatta todella kovasta pelimiehestä

Asetelma on 27-vuotiaalle belgialaiselle haastava, johtopaikan pitäminen lauantainakin on kova haaste.

Ykkössuosikin viittaa pitää yllään Tommy Fleetwood, joka on hiekka-aavikolla voittanut jo kahdesti Abu Dhabisssa. Huomionarvoista on sekin, että myöskään Fleetwood ei ole ammattilaisuransa kymmenen ensimmäisen vuoden aikana nousemaan voittokoneeksi (Ryder Cupia lukuunottamatta). Kuusi voittoa ja 15 kakkostilaa on saldo, jonka parantaminen on yksi englantilaisen suurista haasteista.

Suomalaisista ainona kymmenen joukkoon on itsensä Dubain Emiratesin kisasssa pelannut Mikko Ilonen.

Hän johti hetken aikaa kisaa jo vuonna 2003 ollen lopullisella listalla kuudes. 2014 Ilonen kiersi kolmannen päivän Tiger Woodsin kanssa, tuolloin hän nousi sunnutaina kovan kirin tuloksena viidenneksi. 

Omega Dubai Desert Classic, tuloslista

Viaplay ja V Sport Golf lähettävät kisan suorana lauantaina kello 10.30-15.30

Etsi luettavaa