Hyppää sisältöön

Kalle Samooja: ”Lähden Tokion olympialaisiin mikäli mahdun joukkueeseen”

Kalle Samooja ja caddiensä Daniel Mulvey ovat taivaltaneet yhteisiä polkuja heinäkuusta 2019

Lauantaina käynnistyvässä Hampurin kilpailussa Samooja metsästää osallistumisoikeutta US Openiin.

Kalle Samooja sai itselleeenkin yllättäen paikan viikko sitten pelattuun PGA Championshipiin. Aikataulut menivät uusiksi ennen ja jälkeen USA:n reissun, mutta kisa oli mieluinen karsiutumisesta huolimatta,

Suomeen saavuttuaan hänellä oli vientiä ja kiirettä paitsi golfiin liittyvien asioiden ja treenien kanssa, kuten luonnollisesti myös kahden pienen lapsen isänä.

”Katseet on nyt suunnattu seuraaviin kisoihin Hampuriin ja Ruotsiin. Majoreihin tekee mieli. Olen laskenut niin, että US Openiin päästäkseni minulle riittäisi Saksasta toinen sija, jollei sitä ole kukaan jakamassa”, Samooja kertoi.

Valmistautumisaikaa Suomessa tuli puhelun jälkeen vielä kaksi päivää lisää, kun Saksan uudet koronasäännökset siirsivät kisan käynnistymisen lauantaille ja supistivat kisakierrokset kolmeen.

Porsche Open on viimeinen kolmesta karsintakisasta ( British Masters, Made in Himmerland, Porsche Open).

Toinen tila tai voitto naulaisi suurella todennäköisyydellä turkulaiselle myös paikan Open Championshipiin, jonne otetaan viisi ensimmäistä pelaajaa, jotka ovat Race to Dubai -listalla 20:n joukossa ilman paikkaa The  Openiin kesäkuun viimeisen viikonlopun jälkeen.

Royal St George`sin kentällä pelattavan The Openin karsintaan otetaan mukaan Porsche Openin ja Ruotsin kisan lisäksi  US Open ja kesäkuun viimeisen viikon BMW International.

Työpaikan varmistuminen vuodelle 2022 varmisti kiinnostuksen olympialaisiin

Kalle Samooja on tuoreimmalla Race to Dubain listalla sijaluvulla 34.  
Hän on käytännössä varmistanut vahvan kortin ET:lle seuraavaksi kaudeksi sijoituttuaan Kanarian Saarilla kolmanneksi ja yhdeksänneksi, sekä aiemmin talvella neljänneksi Dubaissa.

Samooja on ollut aiemmin julkisissa kommenteissa varsin varautunut olympialaisiin osallistumisestaan.
Nyt hän nostaa käden ylös kysyttäessä mielenkiintoa Japanin matkaan.

”Lähden mielelläni Tokioon, jos olen kahden ensimmäisen suomalaisen joukossa. Kesäkuun loppuun mennessä paikat majoreihin on jaettu, eikä työpaikan takia seuraavalle kaudelle tarvitse murehtia.”

”Laskin aiemmin, että yhden todella pitkän matkan tekeminen Japaniin olisi iso riski. Loppukaudesta ET:lla on isoissa kisoissa saavutettavana paikka Race to Dubain finaaliin, joka tietysti pysyy yhtenä tavoitteista.”

Sami Välimäki ja Kalle Samooja ovat olleet jo pitkään suomalaiset listakärjet.

Mikko Korhonen tarvitsee  voiton joko Porsche Openista tai Ruotsin kisasta omatakseen mahdollisuudet toisen paikan nappaamiseen. Kaksi kakkostilaa toisivat jopa enemmän pisteitä kuin pelkkä voitto.
Tällöin kolmikon keskinäinen järjestys saattaisi ratketa ”viimemetreillä”, joko Ruotsissa tai US Openissa, mikäli joku tai jotkut suomalaisista sinne selviävät.

Takaporttina British Mastersin kolmannen sijan kautta hyvät pohjapisteet US Open-karsinnassa saaneella Korhosella on pääsy kauden toiseen majoriin ja menestyminen viimeisessä olympiakarsintaan laskettavasssa kisassa (20.-23.6)

Olympiakarsinta

Etsi luettavaa