Hyppää sisältöön

Kalle Samooja kisakentän tunnelmasta: ”Tässä on jotain erilaista, fiilis on hieno”

Kalle Samooja (vas.) ja Sami Välimäki (oik.) ovat jo päässeet hyvään fiilikseen pitkän matkan jälkeen

Kasumigaseki Golf Clubilla ei ole pelattu sitten huhtikuun, joten pinnat ovat virheettömät miesten kisan käynnistyssä torstaina kello 01.30

Miesten olympiagolf starttaa torstaina, ja Suomen golfjoukkue saapui paikalle sunnuntaina – golfbägit tosin jäivät epäonneksi molemmilla matkalle. 
”Tänään myöhään illalla pitäisi viimeisimmän tiedon mukaan saapua hotellille. Onneksi harvemmin kamat jäävät tulematta, mutta omalla kohdalla tämä oli nyt jo toinen kisa putkeen. Eihän näille itse mitään voi”, Kalle Samooja kertoo.

Samooja kiersi maanantaina lainavälineillä.

Väyliin osuminen on tavallistakin tärkeämpää

”Mukana on muutama vähän pidempi väylä. Tiiltä täytyy olla vahva, sillä raffit ovat pitkät. Griinit ovat isot, muodokkaat ja todella hyvät. Olosuhteita ei voi moittia.”
Pinnat ja puitteet Kasumigaseki Golf Clubilla ovat varmasti virheettömät, sillä kentällä ei ole pelattu huhtikuun jälkeen. Oman varjonsa viikon ylle heittää Japania lähestyvä taifuuni, joka enteilee suuria sademääriä ja tuulta.

”Valmentajien tapaamisessa tänään varoiteltiin, että sateisia kierroksia on edessä. Griinien imukyky on vähän arvoitus. Raffien kastuminen alleviivaa entisestään väyliin osumisen tärkeyttä”, valmentaja Timo Karvinen taustoittaa.

Sami Välimäki (133. maailmanlistalla) oli samoilla linjoilla kisakentästä muiden kanssa.

”Väyliin on osuttava, jotta voi hallita palloa lähestymisissä. Lisäksi par3-väylät on vähän tavallista pidempiä.”

Seuraavat päivät Välimäki aikoo kuitenkin keskittyä lähipelin hiomiseen ja totuttautua erilaiseen nurmilaatuun. Lämpötilaa Tokiossa hän pitää kohtuullisena eikä erityisen haastavana, vaikka energiatasoihin täytyykin kiinnittää normaalia enemmän huomiota.

Pelivire tuntuu hyvältä

Molemmat miehet ovat sanojensa mukaan hyvässä pelivireessä, ja odottavat innolla tositoimiin pääsyä. Olympialaisten ensikertalaisille olympiarenkaiden näkeminen ympärillä ei vielä ole nostanut jännitystä, mutta joka kerta Suomi-paidan päälle pukeminen on kunnia.

Suomalaisgolfareiden seuraavien päivien suunnitelmat tarkentuvat, kun taifuunin tilanne selkiytyy.
”Totta kai joka viikko Tourilla edustamme samalla Suomea, vaikkei lippuja samalla tavalla näkyisikään. On tässä kuitenkin jotain erilaista ja fiilis on hieno”, Samooja kertoo.

Etsi luettavaa