Hyppää sisältöön

Kalle Samooja: ”Katseita on käännetty osittain jo alkavaan European Tour -kauteen”

Kalle Samooja pääsi pitkästä aikaa kannattelemaan pokaalia Hainanissa!

Kalle Samooja matkusti Hainanin voiton jälkeen kohti kauden toiseksi viimeistä kilpailua Foshanin kaupunkiin Kiinassa. Samooja kertoo, että katseet on osittain käännetty jo European Tourin puolelle.

Kalle Samooja vietti leffailtaa kiinalaisessa hotellissa maanantaina. Aikaa uran ensimmäisestä Challenge Tour -voitosta on kulunut noin 24 tuntia, ja mieli on edelleen korkealla. Voiton ratkaisevat tekijät saattavat usein olla pienestä kiinni. 

”Siinä kävi aika hassu sattuma, joka saattoi ratkaista asian. Missattuani cutin Irlannissa päätin lentää Suomeen välissä. Sain leikkiä pojan kanssa päivän ja otin varastosta kaksi vanhaa putteria matkaan jättäen bägissä olleet kotiin”, Kalle kertoo. 

Heti alkuviikosta Kalle huomasi, että putit alkoivat upota. Erityisesti kahden ensimmäisen päivänä aikana upotuksia tuli muualtakin kuin reiän vierestä. 

”Sen olen huomannut, että kisan voittavat pelaajat usein puttaavat myös poikkeuksellisen hyvin sillä viikolla. Nyt taisi olla minun vuoro laittaa palloja myös kauempaa reikään”, Kalle pohti. 

Caddiena paikallinen kaveri

Kiinassa kisa näytettiin suorina lähetyksinä paikallisessa TV:ssä. Voi siis olla, että jostain netin syövereistä olisi löytynyt myös streami, josta kisaa olisi voinut seurata. 

”Siellä oli tv-kuvaajat mukana. Katsojia ei ollut juurikaan. Mulla oli caddiena paikallinen kaveri. Ei puhunut sanaakaan englantia, joten ei tehnyt yhtään virhettä viikon aikana. Oli kyllä tosi tyytyväinen jokaisesta hanskasta ja pallosta, jonka hän sai – ja lopullisesta tipistä tietenkin”, Kalle nauraa. 

Vuoden loppuun on asetettu tavoitteet. Kun kautta on jäljellä kaksi kisaa, jopa rankingin voitto on mahdollinen. Taloudellisesti on myös mahdollisuus rakentaa entistä parempi lähtökohta European Tour -kaudelle. 

”Kyllä Challenge Tourin läpi tulemisessa on monta hyötyä. Taloudellinen vakaus on yksi tärkeä osanen. Heti ensimmäiseen kolmeen kisaan European Tourilla saa helposti kulumaan kymppitonnin caddiepalkkioineen, lentoineen ja muine kuluineen”, Kalle muistuttaa.

Kiinasta tulleet 45 000 euroa tuoreelle isälle ovat siis todella tervetulleita. 

”Pitää muistaa lähettää kotiin myös vaipparahaa vaimolle ja lapselle!”

    Näytä tämä julkaisu Instagramissa.         

First win @challengetour #HainanOpen You won’t forget your first kiss ?? Also secured my @europeantour card for next year! So happy right now! #HelleOy #AuratorVarainhoito #kultarantaresort #peakperformance #titleistukireland

Henkilön Kalle Samooja (@ksamooja) jakama julkaisu Loka 14, 2018 kello 6.09 PDT

 

Caddie-kuvio ja moni muu asia vielä auki

Kalle Samoojalla ei ole vielä vakituista caddieta. Sellaisen hommaaminen on yksi asialistalla olevista asioista. Manageriasiat Kallella hoitaa Toiminimi Kalle Samooja. 

”Ei mulla ole mitään manageritoimistoa tai manageria – ainakaan tällä hetkellä. Ympärillä on itseäni fiksumpia ihmisiä, joilta saan apua, mutta varsinaista henkilöä tai tahoa ei ainakaan vielä ole. En ole tehnyt lopullista päätöstä ensi kaudesta, mutta uskon jatkavani tällä linjalla. Lentojen varaaminen on kohtalaisen helppoa, enkä ole vaihtamassa välinemerkkiäkään pienen pesämunan toivossa”, Kalle täsmentää. 

Caddie-puolesta päätös on myös täysin auki. Samooja pelaa tämän viikon kisan Kiinassa paikallisella caddiella ja ensi viikolla matkaan lähtee tuttu kaveri Turusta. 

”Kärry on yleensä paras caddie, se ei paljon juttele tai tee virheitä. Itse siellä asiat päättää joka tapauksessa. Omanin kisassa kaikilla on pakko olla caddie ja sinne mukaan lähtee Joonas Granberg”, Kalle kertoo.

Granberg kiersi Samoojan kanssa Asian Touria ja voitti myös kiertueen varsinaisen kisan Malesiassa. 

”Muutama caddie on kuitenkin ollut yhteydessä ensi kautta silmällä pitäen, mutta en oikein tunne kavereita niin vaikea palkata sellaista. Katsotaan miten tilanne etenee, hoidan näitä asioita tässä kisaviikkojen luppoajalla.” 

    Näytä tämä julkaisu Instagramissa.         

Rakkautta ensisilmäyksellä ??? Vaimolta loistosuoritus eilen ja pikkumies on ymmärtänyt levon merkityksen. #itsaboy?

Henkilön Kalle Samooja (@ksamooja) jakama julkaisu Syys 25, 2018 kello 1.43 PDT

 

Poika saa nimensä joulukuussa

Kalle ja Laura Samoojan esikoinen osasi ajoittaa saapumisensa maailman estradeille täydellisesti. Samoojan ainoa väliviikko, maanantai-päivä ja kello 12. Suoritus oli Kallen mukaan loistava uudelta tulokkaalta! 

”Melkoinen pelisilmä ja ajoitus tulla 2,5 viikkoa etuajassa juuri silloin kun minulle osui väliviikko. Muuten olisi ollut vaikeampi pelata loppukauden kisoja, kun koko ajan pitää miettiä koska se on tulossa. Nyt kerkesin olemaan mukana synnytyksessä ja sain vähän tutustua ennen kuin kisat taas kutsuivat.” 

Nimikin on jo mielessä. 

”Aika vahva käsitys meillä on mikä nimeksi tulee. Joulukuussa saamme koko perheen paikalle ja on aika pitää ristiäiset. Challenge Tourin jälkeen tulee vain yksi väliviikko, ennen kuin on aika suunnata European Tourin puolelle”, Kalle täsmentää. 

Seuraavan kahden viikon aikana projekti on selvä. 

”CT:n ranking-voittaja saa aika kivan rahabonuksen ja hienon kellon. Kyllä se Tapsa Pulkkasen palkinto viime vuodelta motivoi minua aika paljon näihin kauden kahteen viimeiseen kisaan”, Kalle päättää.

Etsi luettavaa