Hyppää sisältöön

Kalle Samooja kahdeksas Lontoossa: ”Harmittavan lähelle jäi, otetaan posit mukaan”

Kallle Samooja kuittaaa kahdeksannesta sijastaan noin 30 000 euroa

Kalle Samooja (66,-6) ja Sami Välimäki (65,-7) pelasivat sunnuntaina bogittomat kierrokset noustessaan tuloslistalla yhteensä 39 sijaa.

Skotlannin Calum Hill (-16) voitti  Cazoo Classsicin London Golf Clubilla lyönnilllä ennen Alexander Levya. Kärkitaistossa oli loppusuoralla runsaasti pelaaji. Ovelle kolkutteli myös sijaluvulta 25. kierrokselle lähtenyt Kalle Samooja (71-69-70-66, -12). Hän oli hetken aikaa sunnuntain kierroksen toisella puoliskolla vain kahden lyönnin päässä kärjestä.

Viimeisillä reiíllä Samooja teki pelkkiä pareja, hänen edelleen jäi seitsemän pelaajaa. Jaettu kahdeksas tila tuotti noin 30 000 euroa

”Hyvä päivä. Hieno lopettaa kisa tuollaiseen kierrokseen. Lyönti oli jälleen hyvää ja tänään sain jonkun putin sentään sisään, Samooja kertasi.
Hyvästä kierroksesta huolimatta Samooja palasi vielä ajassa hieman taaksepäin.

”Tietenkin harmittavan lähelle tavallaan jää, kun miettii, kuinka hyviä paikkoja on ollut kolmen päivän aikana. Otetaan tästä posit mukaan.
Samooja harmitteli aikaisempina päivinä puttiaan. Peli itsessään on hänen mukaansa hyvin uomillaan.”

”Ei putissa sen suurempia ongelmia ole. Hoidetaan ensi viikon treeniviikolla kuntoon, niin eiköhän Sveitsissä nasahda oikein kunnolla, hän viittasi kahden viikon päästä pelattavaan kilpailuun, jossa Samooja seuraavan kerran pelaa.
Kaiken kaikkiaan Samooja on luottavainen tulevan suhteen.

”Pelissä on paljon hyvää ja olen siihen tyytyväinen. Keväällä sain hyviä tuloksia huonolla pelillä, mutta hyvällä puttaamisella. Nyt se oli vähän päinvastoin.”
Lähde: Kalle Samoojan tiedote.

Kymmenes sijoitus kärkikymmenikköön

Kalle Samoojalle kisa oli kauden 14:s European Tourilla. Sijoitus kärkikymmenikköön oli ennätyksellisesti jo neljäs. Hän oli kolmas ja yhdeksäs Kanarian Saarilla pidetyissä kahdessa kisassa, sekä neljäs talvella Dubaissa. Kokonaissaldo uralla 69:ssa kisassa kymmenen kertaa kärkikymmenikköön on suomalaispelaajista kaikkien aikojen paras.
Turkulaispelaajalla on kakkostilat Sveitsissä (2019) ja Kyprokselta (2020) kokemistaan uusintatappioista.

Sami Välimäki nousi sunnuntain tuloksella 65,-7 peräti 22 sijaa 44:ksi. Välimäkeä paremmin pelasi pyhänä vain toiseksi sijoittunut Levy (64,-8)
Euroopan puolella on pelattu ET:lla Open Championshipin jälkeen palkintosummaltaan pieniä kisoja. Ne jatkuvat vielä seuraavalla viikolla Tsekin pääkaaupungissa Prahassa, jossa potissa on miljoona euroa.

Tämän jälkeen elo-syyskuun vaihteessa Sveitsin Crans Montanassa potti on jo kahden miljoonan suuruinen.

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa