Hyppää sisältöön

Kalle Samooja johtaa Teneriffalla: ”Finaalikierroksella voi tapahtua mitä vain”

Kalle Samoojalla on sunnuntaina edessään suurten mahdollisuuksien päivä

Kalle Samooja (64-66-66,-17) lähtee Tenerife Openin viimeiselle kierrokselle tasatuloksesta superyllättäjä Nicolai Von Dellingshausenin (-17) kanssa.

Kalle Samooja pelasi vakuuttavan hienon kierroksen Golf Costa Adejen kentällä nousten jakamaan kärkipaikkaa Nicolai Von Dellingshausenin (-17) kanssa, joka johti kahden päivä jälkeen turkulaista neljällä lyönnillä.

Samooja ei onnistunut tekemään birdejä kahdella ensimmäisellä par-viitosella (1,3), mutta sai laivansa kulkemaan oikeaan suuntaan kuudennen ja seitsemännen birdeillä.
Avauspäivänä parkkipaikalla kolmen draiverin välillä arponut Samooja piti kierroksen edetesä pallonsa hyvin pelissä avauksissa ja vältti virheet lähestymisissä.

Ainoa bogey syntyi pitkällä par-kolmosella, (10. / 219m) jossa oikealle bunkkeriin päätyneen avauksen jälkeen par-puttiin jäi matkaa pitkälti yli viisi metriä.

Bogeyn jälkeen Samooja teki odotettujen 11:n ja 13.n birkkujen välissä hienon birdien myös 12:lla.
Päivä kruunautui hallitulla birdiellä kentän viidennellä par-viitosella (18.)
Kolmen kierroksensa aikana Samooja on takonut yhden eaglen lisäksi birdejä tasaiseeen tahtiin (7+7+6) ja selvinnyt neljällä bogeylla, joista kolme syntyi perjantaina ja yksi lauantaina.

”Lähipeli oli tänään kohdillaan, se paikkasi lyöntejäni, jotka eivät olleet kahden ensimmäisen kierroksen tasolla”, Samooja totesi tuoreeltaan TV-haastattelussa kierroksen jälkeen.

Samoojan lähestyminen 128 metrin matkalta päätyi 15:lla suhteellisen hankalaan paikkaan, viheriön yläpuolelle ”hyllylle.”

”Sain myös hyvän kolmannen päivän kierrostuloksen aikaan, se on ollut liian monasti ongelmani”, hän onnitteli itseään toimittajan kysyessä, mitä aiemmat kokemukset voittotaistoissa olemisesta ovat opettaneet.
”Viimeinen päivä on kuitenkin aina arvoituksellinen ja ylltäyksellinen. Mitä tahansa voi vielä tapahtua”, Samooja tokaisi.

 ”Se oli ihan kunnon työpäivä. Tänään ei tulos tullut helpolla, mutta sen takia sijoitus ja tulos tuntuvat toki entistä paremmalta”, Samooja 
makusteli tiedotteesssaan.

Kahden kierroksen jälkeen johtanut Nicolai Von Dellingshausen (64-62-70,-17) jäi odotusten mukaisesti kauas hekumakierrostensa tasosta.
Saksalainen ei ole CT:lla ja ET:lla ihmeitä esittänyt, mutta hänellä on kovaa näyttöä Saksan Pro Golf Tourilta, jolla hän oli listaykkönen 2017.

Lauantaina kierroksen loppu oli hivenen epävireistä ja puolustustaistelua, jossa viimeisen pitch ja vaivoin tehty par saivat yllättäjän pyörittelemään päätään.

Kärkiparin takana 1-3 lyönnin päässä on kahdeksan pelaajaa, joista tuloskunnoltaan kovimmat ovat ehdottomasti kahden edellisen viikon voittajat John Catlin (-14) ja Garrick Higgo (-14).

Muista suomalaisista parhaan tuloksen (67,-4) teki Mikko Korhonen,  joka nousi jakamaan sijalukua 44. Sami Välimäen (68,-3) kanssa yhteistuloksella -8.
Tapio Pulkkasen (69-68-76,-2)ote herpaantui kahden hyvän kierroksen jälkeen. Sijaluku on 76.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kisan myös sunnuntaina suorana lähetyksenä

Tulospalvelu

Etsi luettavaa