Hyppää sisältöön

Kalle Samooja johtaa Qatarissa –voitto toisi paikan reikäpelin MM-kisoihin

Kalle Samooja on jo useaan otteeseen kilpaillut vakavasti kärkipaikasta ET:lla

Kalle Samooja jakaa kärkipaikkaa ET:n kisassa kun hänellä on viisi reikää pelaamatta toista kierrostaan Education City Golf Clubin kentällä.

Viikonlopuksi on rakentumassa suomalaisittain mielenkiintoinen kilpailu Qatarissa. Kalle Samooja (65,-6)  jakoi avaupäivän jälkeen toista sijaa.

Perjantaina hän lähti matkaan iltapäivällä, jolloin lämpötila on korkeimmillaan 35-40 asteen välissä.

Turkulainen teki ulosmenossaaan (10-18) kahden birdien lisäksi kaksi bogia.

Sisääntulon ensimmäisille reiílle rakentamiensa kahden birdien myötä yhteistulos -8 nosti hänet toisen kierroksen jo pelanneen Tanskan Jeff Winterin rinnalle.

Kolmatta sijaa jakavat pelaajat olivat tässä vaiheesssa kaksi lyöntiä kärkiparia jäljesssä.

Tapio Pulkkanen karsiutui tuloksin 75-73,+6.

Qatarin kisassa on Samoojan tavoin  useita pelaajia, joille aukeaisi voitolla tai kärkipään sijoituksella paikka 24. maaliskuuta Teksasissa käynnistyviin WGC:n reikäpelikisoihin. Maailmanlistan 64 parasta saavat paikan. 

Jo varmojen ( muun muassa Tiger Wooods) poisjääntien vuoksi kutsun saa hieman heikommillakin sijoituksillä maanantaina julkaistavalla uudella listalla.

Mikäli Kalle Samooja voittaa, hän nousee listalla tämänhetkisen arvion mukaan sijoille 65-67 ja kutsun saavien joukkoon.

Edellisvuoden kolmas sija, lyönnin kärkiparille hävinneenä, kertoo myös vahvasta ottteesta, jonka Samooja on Education City Golf Clubin kenttään saanut.

WGC:n eikäpelikisoissa suomalaisista on ollut mukana vain Mikko Ilonen, joka ainoalla osalllistumiskerrallaan voitti alkulohkossaan Matt Everyn ja hävisi Jordan Spiethille sekä Lee Westwoodille pudoten jatkopeleistä. 

Viaplay sekä V Sport Golf näyttävät kisan suorana lähetyksenä perjantain 10.30-16.00 lisäksi myös lauantaina ja sunnnuntaina.

Qatar Masters, tulosseuranta

Etsi luettavaa