Hyppää sisältöön

Kalle Samooja ja käsittämätön kausi 2018

Kalle Samooja pelaa uransa parasta kautta.

Kalle Samooja ei ole voittanut Challenge Tourin osakilpailua – ainakaan vielä. Samooja on pelannut kuitenkin vahvan kauden ja tulee olemaan osana European Touria vuonna 2019 ilman suurta ihmettä ja pelin romahdusta.

Kalle Samoojan kausi 2018 on ollut tilastollisesti käsittämättömän hyvä. Toki Challenge Tourin tilastot tarjoavat ainoastaan kierroskeskiarvoa, joten sen syvemmälle pelin nyansseihin on vielä mahdoton sukeltaa. Olettakaamme kuitenkin, että eteenpäin on menty, sillä tulokset ja sijoitukset ovat kehittyneet. 

Seuraavassa kovia pointteja ja numeroita Kallen kaudesta 2018. Turkulainen löytyy kiertueen rankingin sijalta kuusi kun kautta on jäljellä tämä viikko mukaanlukien kahdeksan kilpailua. 

Top-10: 

Viisi sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. Tämän lisäksi Kalle on sijoittunut kerran 11:nneksi ja kerran 16:nneksi. Viidestä sijoituksesta kympin joukkoon löytyy yksi kakkostila, yksi kolmostila ja kaksi viidettä sijaa. 

Parin alle prosentuaalisesti:

40/54. Se on prosentuaalisesti 74 prosenttia. Aivan käsittämätön luku. Kallen viimeisestä 24 kierroksesta peräti 22 on mennyt alle parin. 15 kierroksista on ollut numerolla kuusi alkavia!

-101

Kalle on jo yli sata lyöntiä alle parin kauden 2018 aikana Challenge Tourin kisoissa. Kierroksia on pelattu ennen tämän viikon kisaa 54. Samooja on siis pelannut lähes kaksi lyöntiä alle parin keskimääräisen kierroksensa. 

Money, Money, Money! 

Challenge Tourilla harvoin rikastuu, mutta turkulainen on saanut kuitattua aiempien kausien tiukkoja talousvuosia. Tänä vuonna rahaa on kertynyt kassaan Challenge Tourin rahalistalle 87 056 euroa. European Tourin puolelta tuloja on vielä vähän päälle, sillä Challenge Tourin rahalistalle ei laskettu Sisilian tai Itävallan kisoja täysimääräisesti. Lähes sata tonnia on tullut kasaan. Toki työmatkat ovat golfammattilaiselle kohtalaisen pitkiä ja kalliita… 

Voitto mielessä?

Samooja on voittanut urallaan Ranskassa. Silloin pelattiin maan amatöörimestarduudesta. Tällä viikolla Samooja pyrkii nostamaan pokaalia Challenge Tourin puolella. Kesken toisen kierroksen Kalle jakaa Gordon Golf Openissa sijaa 11.

 

Etsi luettavaa