Hyppää sisältöön

Kalle Samooja jälleen hyvissä asemissa ennen päätöspäivää – huippuonnistumisella European Tourilla kaudeksi 2019?

Kalle Samooja pelaa jälleen hyvästä sijoituksesta Challenge Tourilla.

Kalle Samooja pelaa jälleen hyvästä sijoituksesta Challenge Tourilla. Onnistumalla huomenna loistavasti hän voi lähes varmistaa paikan European Tourilla ensi kaudeksi.

Tällä viikolla pelaajat kisaavat ranking-pisteistä ja euroista Ruotsissa, Katrineholmin golfklubilla, jossa pelataan Swedish Challenge -kilpailu. Kolmen kierroksen jälkeen Kalle Samooja on parhaana suomalaisena kisassa kymmenentenä.

Turkulainen näyttäisi hilaavan itseään kisa kisalta lähemmäksi European Touria. Hän on sijoittunut tänä vuonna kaksi kertaa kolmen parhaan joukkoon ja napsinut muutenkin hyviä sijoituksia pitkin kautta. Cutista hän on pudonnut ainoastaan kaksi kertaa!

Challenge Tourilta nousee kauden päätteeksi 15 parasta pelaajaa maanosan ykköskiertueella, ja ennen Ruotsin-kilpailua Samooja on ranking-kuutonen.

Samooja on kerännyt noin 71 000 pistettä eli euroa, kun viime vuonna ”sarjanousuun” riitti 93 000 euron potti. Ruotsin kisan palkintopotissa on kahisevaa 200 000 euron edestä, josta toiseksi sijoittuneen pelaajan osuus on 22 000 euroa. Sellaisen potin saaminen nostaisi hänet suurella varmuudella ensi kaudeksi European Tourille. Toisaalta kisoja on vielä Ruotsin jälkeen 11 jäljellä, joten napsimalla tasaisesti kelpo sijoituksia, Samooja voi saavuttaa paikan European Tourilla myös ilman huippuonnistumisia.

Kakkossijaan Samoojalla on kolmen kierroksen jälkeen kolme lyöntiä matkaa sillä hän on yhteistuloksessa -7 (71-68-70). Toisena on Englannin Tom Lewis (-10). 

Samooja pelasi tänään erinomaisesti kolmen reiän bogiputkea lukuunottamatta. Birdiejä turkulainen onnistui tekemään hienosti viisi, mikä on kuitenkin kolme vähemmän kuin edellisenä päivänä.

Tapio Pulkkasen caddiena normaalisti toimiva Riku Mattila kantaa Kalle Samoojan mailoja Ruotsin-kisassa.

Tapio Pulkkasen caddiena normaalisti toimiva Riku Mattila kantaa Kalle Samoojan mailoja Ruotsin-kisassa.

Antero Lindell

Toiseksi parhaana suomalaisena kisassa on Antti Ahokas. Hän pelasi tänään pariin ja onnistui siitä huolimatta nousemaan 17 sijaa. Ahokas jakaa 37. sijaa tuloksella kaksi alle parin. Sen sijaan Mikael Salminen (yhteistulos par) ja Kim Koivu (yhteistulos +1)putosivat tänään tulosluettelossa. Molempien tulos painui päälle parin, Salmisella kolme ja Koivulla neljä lyöntiä.

Salminen jakaa 49. sijaa ja Koivu tuloksella 55. sijaa.

Ensi viikolla Challenge Touria pelataankin sitten kotimaisemissa, kun kiertue siirtyy Ruotsista Suomeen ja Vierumäelle. Suomalaisittain luvassa on jännittävä kisa, sillä Kalle Samoojan lisäksi myös Kim Koivu on kiertueen rankingissa 15 parhaan joukossa.

Kisan kärjessä viilettää englantilainen Max Orrin, jolla on ollut jännittävä viikko muutenkin kuin golfin osalta. Alkuviikosta hän nimittäin joutui muutamaksi tunniksi sairaalaan kesken harjoituskierroksen, kun hän tunsi yllättävän kipupiikin, joka lähti niskasta ja eteni rintaan.

”Onneksi se ei ollut mitään vakavaa, mutta muutaman tunnin ajan tunne oli aika kauhea”, hän sanoi aiemmin Challenge Tourin haastattelussa.

Orrin, joka on Challenge Tourin rankingissa ennen tätä kisaa sijalla 46, on tuloksessa -12 (67-67-70).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa