Hyppää sisältöön

Kalle Samooja: ”Ensimmäinen European Tour -starttini oli tässä kisassa”

Kalle Samoojan pitkää backswingia tullaan toivoittavasti näkemään paljon myös Viasatin kuvissa kaudella 2019

Kalle Samooja valmistautuu parhaillaan Hongkongissa unelmatyöpaikkansa ensimmäiseen osakilpailuun. Pitkä unelma European Tourin kortista konkretisoituu kun mies laittaa pallon ilmaan torstain ensimmäisessä ryhmässä.

Kalle Samoojan pitkä ura golfammattilaisena on tähdännyt pääkiertueelle. Vielä 2010-luvun alussa Asian Touria pidettiin yleisesti maailman kolmantena pääkiertueena, jossa Samooja pelasi pari kautta täydellä kortilla. Tavallaan Samoojalla on siis jo vyöllään kokemusta isoissa sarjoissa pelaamisesta, mutta European Touria voidaan pitää täysin eri tasoisena kokemuksena. 

Vuonna 2012 Samooja pääsi kategoriallaan mukaan Hong Kong Openiin, joka oli osa Asian ja European Touria. Se oli silloin 24-vuotiaalle Samoojalle yksi unelman täyttymys. Samooja pelasi täydet neljä kierrosta tuloksin 69-73-72-70 (+4), sijoittui 66:nneksi ja tienasi 3 284 euroa. Se oli enemmän rahaa kuin Samooja oli tienannut useista Finnish Tourin osakilpailuvoitoista uransa varrella. 

Ammattilaisura Aasiassa ei lähtenyt kuitenkaan lupaavasta alusta huolimatta lentoon, ja Kalle palasi Eurooppaan. Turussa odotti avovaimo Laura, joka kantaa nykyisin myös sukunimeä Samooja. Pari sai ensimmäisen lapsensa lokakuussa. Paluuseen vaikutti myös erityisesti unelma European Tourista, joka ei todellakaan toteutunut helpolla. 

30-vuotias Samooja on kiertänyt Eurooppaan paluun jälkeen lähinnä Challenge Touria. Ensimmäiset pari vuotta menivät vielä vailla suurempaa menestystä, mutta kausi 2018 räjäytti potin. Samooja sijoittui rahalistan neljänneksi ansaiten myös uransa suurimman voiton Hainan Openista. Kaikki oli valmista uran ensimmäiseen European Tour -kauteen valmistautumiseen. 

Kausi alkaa symbolisen hauskasti samasta kisasta, jossa Samooja aikanaan myös debytoi koko kiertueella. 

”Olen pelannut tämän kilpailun pari kertaa. Itseasiassa urani ensimmäinen European Tourin startti taitaa olla täältä. Peli tuntuu ihan hyvältä ja Ericin (uusi caddie) kanssa vähän haetaan vielä askelmerkkejä. Ihan hyvältä kaverilta vaikuttaa”, Kalle kertoi ensikosketuksesta tuoreeseen caddieen. 

Kilpailun suurimmat tähdet ovat Patrick Reed, Tommy Fleetwood ja Sergio Garcia. Miguel Angel Jiménez on menestynyt urallaan käsittämättömän hyvin Fanlingissa. Hän on voittanut kisan peräti neljä kertaa! 

Suomalaisväriä edustaa Kalle Samoojan lisäksi Kim Koivu, jonka ennakkotunnelmia kauteen on luvassa myöhemmin.

European Tourin kausi 2019 on nähtävissä kokonaisuudessaan Viasatilta ja Viaplayn kanavilta.

Etsi luettavaa