Hyppää sisältöön

Kalle Samooja aloittanut vahvasti brutaaleissa olosuhteissa – par on kovaa valuuttaa Valderramassa

Kalle Samooja on aloittanut vahvasti Valderramassa.

Jos haluat nähdä tour-pelaajien kärsivän, asettaudu ruudun ääreen. Näin kehotti Andy Sullivan televisiohaastattelussa, sillä tänään Valderramassa pelataan vaikeaa kenttää vaikeissa olosuhteissa.

Andalucia Masters on käynnistynyt tänään kovassa, puuskittaisessa tuulessa, ja kenttä on ottanut selkävoiton monesta pelaajasta. Reilusta 120 pelaajasta vain yksitoista on tätä kirjoittaessa kilpailua alle parin tuloksessa ja kolme pelaajaa on lopettanut leikin kesken.

Kilpailun kärkitulos on -2. Kierroksen jo pelanneista sen ovat pelanneet Jorge Campillo, Guido Migliozzi ja Connor Syme. Ranskan Adrian Saddier jakaa myös johtoa, mutta on pelannut vasta kaksi reikää.

Suomalaisista parhaiten on aloittanut Kalle Samooja, joka on kierroksen puolivälissä parissa. Tulos par riittää tässä vaiheessa jaettuun 12. sijaan. Tapio Pulkkanen on neljän reiän jälkeen yhden yli.

Kovassa kunnossa oleva Sami Välimäki on kymmenen reiän jälkeen kolme yli parin. Hän teki juuri päivän ensimmäisen birdiensä 10. reiälle ja nousi cut-rajan paremmalla puolelle sijalle 64, kun huomisen jälkeen 65 parasta pelaajaa ja samassa tuloksessa olevat jatkavat peliä viikonloppuna.

Vaikeita olosuhteita erinomaisesti kuvaavan televisiohaastattelun antoi Andy Sullivan. Engantilaista haastateltiin kierroksen puolivälissä.

”Jos haluat nähdä tour-pelaajien kärsivän ja valittavan, kannattaa asettautua kotona ruudun ääreen. Tämä on brutaalia”, Sullivan kuvaili olosuhteita ja ikonista kenttää.

”Täällä on riittävän vaikea osua väyliin ja viheriöihin tyynellä säällä, mutta nyt kun tuulee 20 mailia tunnissa puuskassa, se panee kaiken sekaisin.”

Kuukausi sitten Sullivan rikkoi European Tourin ennätyksen pelaamalla voittotuloksen 257 (-27). Jos olosuhteet jatkuvat loppuviikon tällaisena, voittotulos tulee olemaan lähellä paria.

”Sinun täytyy vain nauraa. Jos et naura, sinä murrut ja itket”, Sullivan jatkoi.

Sullivan sanoi, että kentän vaikeutta lisää se, että viheriöt ovat liukkaat – tuuli saattaa tarttua palloon maan pinnallakin. Hänen mukaansa pariin pelaaminen on kova suoritus tänään. Sullivan itse on kierrosta yhden yli parin.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport -kanavalta.

Etsi luettavaa