Hyppää sisältöön

Kalle Samooja 12:s Dubai Desert Classicissa: ”Olipa rutistus, sain maksimit ulos koneesta”

Kalle Samooja on ansainnut kuudessa Dubaissa pelaamassaan kilpailussa yhteensä 360 000 euroa. KUVA: GETTY IMAGES

Samooja oli kisan paras puttaaja, kukisti kanssaan pelanneen maailmanlistan kakkosen ja ansaitsi yli 100 000 euroa.

Kalle Samooja punnersi sunnuntaina pakkaselle (-1) kuuden birdien ja viiden bogin yhdistelmän tuloksena Dubai Desert Classicissa.

”Olipahan rutistus tänään. Kyllä tänään ja koko viikkona saatiin maksimit ulos koneesta, suurin kiitos kuuluu jäätävän hyvälle puttaamiselle. En ole eläissäni putannut näin hyvin neljää päivää putkeen”, puttitilaston ykköseksi noussut Samooja iloitsi tiedotteessa.

Turkulainen sai putteri kädessään etua kilpailun keskimääräiselle pelaajalle peräti 2,61 lyöntiä kierrosta kohden!

”Muu peli jätti vähän toivomisen varaa. Kenttä on tiiltä todella vaativa ja siihen kylkeen kovat ja nopeat greenit, niin siellä täytyy yksinkertaisesti lyödä hyviä lyöntejä”, hän jatkoi.

Samooja on saavuttanut Emirates Golf Clubin kisassa sijoitukset 27:s,16:s, 4:s ja 12:s, mikä on fantastinen sarja pelaajalle, joka ei maailmanlistalla vielä päässyt sadan joukkoon.

”Aiemmat menestykset varmaan näkyivät myös otteissa. Hienoa saada hyvä tulos ja kisa näin kauden alkuun”

Samooja viihtyi paitsi kentällä myös päivän peliseurassa. Maailmanlistan toisella sijalla oleva Collin Morikawa ja Adam Scott 
täydensivät suomalaispelurin ryhmän.

”Olihan se huimaa seurata vierestä yhtä maailman parasta pallonlyöjää (Scott) ja siihen vielä maailman toiseksi paras pelaaja rinnalle, niin oli kyllä siistiä pelailla”, hän päätti.

Oheisessa twiitissä voittaja Viktor Hovlandia haastattelee uusinnassa norjalaiselle hävinneen Richard Blandin valmentaja Tim Barter, jolla on varmasti hieman kaksijakoiset tunnelmat.

Hetkeä aiemmin Bland ansaitsi elämänsä suurimman shekin (789 000 €) kakkostilastaan vain muutama päivä ennen 49-vuotissynttäreitään.

Viktor Hovland nousee maanantaina julkaistavalla maailmanlistalla jo kolmanneksi.

TulospalveluPuttitilasto

Etsi luettavaa