Hyppää sisältöön

Kalajoki Golf on täysverinen golfkeskus: ”Jalat pysyvät kuivana kovillakin keleillä”

Kalajoen 16:s

Hiekkasärkkien naapurustossa sijaitsevassa golfkeskuksessa on näköä, luonnetta sekä maalaiskentän idylliä.

Kalajoki on kuuluisa hiekkasärkistään, merkittävälle osalle goflareita se on joko jo tuttu pelikohde, tai golfkeskus, josta ovat kuulleet ensisijaisesti positiivisia viestejä. Kaudella 2018 Kalajoki sai Pelaaja ensin- kyselyssä maan parhaat pisteet.

Kahdessa  vaiheessa mäntymetsikköön rakentunut kenttä sijaitsee merenrannan tuntumassa, klubitalon terassilta ja viimeiseltä väylältä avautuva näkymä merelle ja rakennusvaiheessa olevalle Kalajoki Marinalle jalostuu entistäkin kiehtovammaksi seuraavina vuosina.

Kalajoen par 3-kenttä on yksi maamme parhaista myös kunnon osalta

Kalajoen par 3-kenttä on yksi maamme parhaista myös kunnon osalta

Teemu Tyry

Seura on perustettu jo 80-luvun lopulla. Par 3-kenttä, jolla pelit käynnistyivät, on edelleenkin varsin mainio ja kaunis lenkki enemmänkin pelanneelle. Huolitellut harjoitusalueet sekä range klubitalon ympäristössä houkuttelevat ennen ja jälkeen kieroksen taitojen hiomiseen 

Kalajoelle tullessaan pelaaja aisti varsin nopeasti, että kyseessä on täysverinen golfkeskus. Kalajoki Golfia voi tietyiltä osin kutsua jopa resortiksi.

Varsinaisen kentän sisällä ja sen ympärillä asuu  ympärivuotisesti 700-800, ihmistä,  joiden postinumerot ovat samat kuin golfkeskuksen.

Hiekkapohjainen alusta on kentälle ihanteellinen, vesi juoksee kovienkin sateiden aikaan nopeasti läpi ja pinta pysyy kimmoisana.

Pekka Sivulan suunnitteleman kentän väylät väylät ovat lähes poikkeuksetta erittäin leveitä, karheikot rajoittuvat molemmin puolin kanervikkoiseen mäntymetsään, josta pallon löytää varsin helposti.  Kalajoella tiiauspaikoilta draiveri on paria väylää lukuunottamatta perusteltu työkalu. Lay-out on erinomainen, vaihtelevuutta Sivula on hakenut ja saanut tekemällä  väylille runsaasti dog-legejä.

Ahtauden tunnetta ei pääse muodostumaan lähestymisissäkään, sillä valtavan kokoiset ja varsin tasaiset, hyväkuntoiset viheriöt aukeavat useimmiten esteettöminä myös maata pitkin tuleville lyönneille. Monet viheriöt nousevat takareunaansa kohden, nopeaksi ajettuina ne saadaan  varmasti haastaviksi hyvillekin pelaajille.

Teemu Tyry

Viheriöosumia tulee pidemmiltäkin matkoilta tavanomaista runsaammin, mutta suuret maalialueet saattavat myös ”laiskistaa” pelaajan fokusta ja silmää.

Ensimmäisen yhdeksikön väylistä monet muistuttavat profiililtaan toisiaan, toinen puolisko on maastoltaan vaihtelevampi ja avarampi  meren pilkottaessa taustalla  Korkeuserot tuovat luonnetta peliin, väylistä mieleen jäävät parhaina  mieleen vesiesteiden vaikeuttama 11:s, (par-5) näyttävä 12:s (par-4) sekä alamäkeen lyötävä 16:s  (par-3)

Paperilla Kalajoen kentä on keltaisilta kunnoitettavan pitkä (5904 m, par 73) mutta hiekkapohja ja leveinä eteen aukeavat viheriöt  helpottavat matkantekoa.

 Seuran tuhannesta jäsenestä reilu kolmannes on paikallisia, lähes samanverran  tulee lähikunnista, loput muualta Suomesta. Oululaistaustaisia tai Oulussa asuvia on melkoinen määrä.

Varsinaisella kentällä pelataan kausittin  noin 20 000 kierrosta, näistä valtosa painottuu juhannuksen ja elokuun puolenväliin väliseen aikaan.

”Hyvää ja etenkin kuivaa pelikautta riittää kyllä pitkälle syksyyn. Jalat pysyvät kuivina kovallakin kelillä. Äitienpäivästä Isänpäivään marraskuun puolelle täällä monasti pelataan”, määrittää toimitusjohtaja Esa Takala.

Kalajoki Golfin toimitusjohtaja Esa Takala asuu satojen muiden pelaajien tavoin kentän väylien varrella

Kalajoki Golfin toimitusjohtaja Esa Takala asuu satojen muiden pelaajien tavoin kentän väylien varrella

Teemu Tyry

Klubitalo on kodikas ja näyttävän terassin myötä riittävän kokoinen suuriinkin tapahtumiin.

”Tavoitteemme on se, että omat ja vieraat viihtyvät, panostamme palveluun ja sen jatkuvaan kehittämiseen”, painottaa Takala.

Kauden merkittävimpiin tapahtumiin Kalajoella lukeutuu syyskuun alussa pelattava kaksipäiväinen avo-/aviopuoliso Weekend, jossa pelimuotona on scramble.

”Se on muodostunut klassikoksi, johon omat ja vieraspelaajat ilmoittautuvat joukolla heti alkukaudesta.”

Kalajoki Golfin kilpailuohjelma 2020

Kalajoella ollaan lomafiiliksissä

Kalojokilaakson Golf ry:n puheenjohtaja Eljas Rantala ja hänen ystävänsä Jori Kangaskortet pelasivat elokuisena viikonloppuna omaa ”pizzakilpailuaan”.

Rantalalla on selkeä mielipide siitä, miksi omat ja vieraat viihtyvät golfkeskuksessa.

”Meillä on faciliteetit kunnossa ja ammattitaitoinen henkilökunta niitä kehittämässä. Fiilis on erinomainen, tämä on kuin yhtä isoa perhettä. Siihen mielestäni vaikuttaa sekin, että kun Kalajoelle tulee, täällä ollaan usein lomafiiliksissä”, kentän alueella kakkosasunnon omistava Rantala määrittää.

dddd

dddd

Teemu Tyry

Paltamon golffriikki, joka ainut päivä 80-luvun lopulta asti golfia  pelannut tai harjoitellut Markku ”Näppis” Leinonen on suunnannut useana keväänä autonnokkansa Kalajoelle.

”Kalajoella on kyllä hieno kenttä ja aina se on hyvässä kunnossa”, kuuluu Näppiksen vakiovastaus kohteen valintaan liittyen.

GoGolfin arvio osuu täysin yhteen Näppiksen kanssa.

Kalajoki on syksyisinkin kentän osalta takuuvarma pelikohde,  Suomen kuuluisimmat hiekkasärkät, ranta-alue sekä idyllinen pikkukaupunki jättävät positiivisen muistijäljen seuraavaa vierailua varten. 

GoGolfin Guide-edut löydät verkkokaupastamme.

Kalajoen kahden hengen green fee 69 euroa on yksi parhaista tuotteista.

Kalajoki Golf

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran elokuussa 2019

Etsi luettavaa