Hyppää sisältöön

Kaksi suomalaisten hyvin tuntemaa virolaiskenttää yhdistyivät

Rae Golf sijaitsee Tallinnassa ja White Beach Golf Pärnussa.

Rae Golf on ostanut enemmistön Pärnussa sijaitsevasta White Beach Golfista. Kentät myyvät jo yhteisiä green fee -paketteja, jotka käyvät molemmilla golfkentillä.

Tallinnassa sijaitseva Rae Golf on ostanut enemmistön White Beach Development AS:stä ja WBG Klubihoone OÜ:stä eli käytännössä Pärnussa sijaitsevasta White Beach Golfista. Molemmat kentät ovat 18-reikäisiä.

Pärnun Valgerannassa sijaitseva White Beach Golf on yksi Viron ensimmäisiä kenttiä, ja se on ollut myynnissä jo pidemmän aikaa. Vuonna 2019 kenttä myytiin 4,5 miljoonan euron hintaan. Kentän pääomistajana oli aiemmin Kauhavalla toimiva POP Pohjanmaa.

Golfkentät ovat jo aiemmin tehneet yhteistyötä, joka kaupan myötä tiivistyy.

”Rae Golf ja Valgerannan golfkenttä ovat viimeisten kolmen vuoden aikana tehneet tiivistä yhteistyötä, esimerkiksi tarjonneet seuran jäsenille yhteisiä pelipaketteja, joten enemmistöosuuden hankkiminen yhteisestä arvot oli looginen askel”, Rae Golfin hallituksen jäsen Piret Sepp kertoi Pärnu Postimees-lehdelle.

Rae Golfin on suunnitellut Pekka Sivula. White Beach Golf on puolestaan Kosti Kurosen käsialaa. Kentistä erityisesti White Beach Golf on ollut suomalaisten golfmatkailijoiden suosiossa.

”Valgerannan golfkeskus on yksi harvoista Viron kentistä, joka pärjää taloudellisesti eikä toimi tappiolla. Se osoittaa, että nykyiset omistajat ja johtajat ovat tehneet erittäin hyvää työtä”, Sepp sanoi lehdelle.

”Näemme Pärnussa suurta potentiaalia. WBG:n toimitusjohtaja ja yhteistyökumppani Vahur Tamm jatkaa WBG:n johtajana, ja haluamme ehdottomasti säilyttää Pärnun keskuksen identiteetin ja asiakasviestinnän periaatteet, joista Rae Golf otti monia esimerkkejä ensimmäisinä toimintavuosinaan”, Sepp jatkoi.Rae Golf on investoinut viimeisten vuosien aikana todella paljon esimerkiksi harjoitusalueisiin, jotka Lassi Pekka Tilander on suunnitellut. Satsauksia on tarkoitus jatkaa myös tulevina vuosina.

Esimerkiksi Rae Golfiin rakennetaan kuuden reiän par 3 -kenttä, jonka on tarkoitus valmistua vuonna 2023. Tämä varmasti tukee kenttien tavoitetta moninkertaistaa golfarien määrä Virossa.

Virossa on nykyään noin 4 500 rekisteröitynyttä golfaria ja golfkenttiä on alle kymmenen. Asukaslukuunkin suhteututtuna kasvuvaraa on, sillä Virossa asuu noin 1,3 miljoonaa ihmistä.

”WBG on toistaiseksi ollut suomalaisten golfturistien toinen kotikenttä. Viime vuosien matkustusrajoitukset ovat väliaikaisesti vähentäneet ulkomaalaisten matkailijoiden määrää, mutta olemme kasvattaneet paikallista pelaajakuntaa ja tulemme varmasti jatkamaan myös ulkomaisten matkailijoiden kanssa”, Vahur Tamm sanoi Pärnu Postimees -lehden haastattelussa.

Yhteistyö näkyy jo nyt siten, että kentille myydään yhteisiä green feetä.

Etsi luettavaa