Hyppää sisältöön

Kakon veljekset taas yhdessä – Karri ottaa Roopen bägin selkään ET:n karsinnoissa

Karri Kakko on "lopettamisensa" jälkeenkin tehnyt keikkaa muun muassa Roope Kakon apuna ET:n karsintafinaalissa

Yhteensä kahdeksan suomalaispelaajaa on mukana seuraavan viikon ET-karsintojen toisessa vaiheessa, jotka pelataan neljälllä eri kentällä. Kim Koivu ei ole mukana.

Mikko Korhosen kanssa usean vuoden ajan European Tourilla mailapoikana toiminut Karri Kakko palaa puolen vuoden tauon jälkeen kisakentille. Kakko toimi kevääseen asti Korhosen oikeana kätenä European Tourilla. Parivaljakko voitti Tourin karsinnat 2014, jonka jälkeen Korhonen sijoittui neljästi peräkkäin pääkiertueen pistelistalla sadan joukkoon, voitti Itävallassa ET:n kilpailun ja osallistui elämänsä ensimmäiseen majoriin ( PGA Championship).

Kakko on suomalaisista mailapojista ylivoimaisesti menestynein.  Ensimmäiset  historialliset saavutukset tulivat jo 2000-luvun puolivälissä. Hän oli 2004 caddienä Roope Kakolla tämän voittaessa amatöörinä Challenge Touriin kuuluneen Volvo Finnish Openin Espoossa, sekä Minea Blomqvist-Kakolla kun hän ylsi ykköseksi ensimmäisenä suomalaisnaisena LET:n kisassa Unkarissa samana vuonna.

”Todella kivaa, että saan Karrin mukaan karsintoihin. Meillä on ”diili” karsintojen loppuun asti, eli toivottavasti se venyy kymmmenen kierroksen mittaiseksi. Jos sitten saan kortin, olisi luonnollista jatkaa ainakin ensimmäiset kisat  ET:lla Karrin kanssa. Mutta ei mennä asioiden edelle. Pienen Joonatan pojan isänä hän neuvottelee avovaimonsa kanssa jatkosta, mikäli pääsemme läpi”,  Roope Kakko kertoi GoGolfille tiistaina.

Veljekset lähtevät matkaan jo lauantaina. Valmistautumisaikaa Desert Springs-kentällä torstaina käynnistyvään kisaa jää reilusti. Roope Kakko on pelannut kentällä viimeksi vuonna 2002 amatöörinä, joten harjoituspäivien aikana syntyvät uudet nuotit Desert Springsin taltuttamiseen. 

Roope Kakko on osallistunut ET:n karsintoihin 12 kertaa ja saanut vahvan kortin kerran kaudella 2010. Viimeksi hän oli finaalissa 2017.

Samalla kentällä suomalaisista pelaavat myös Alex Hietala sekä Juuso Kahlos

Juuso Kahlos selvitti Linus Väisäsen, Alex Hietalan ja Lauri Ruuskan tavoin tuleviin karsintoihin ensimmäisen vaiheen kautta

Juuso Kahlos selvitti Linus Väisäsen, Alex Hietalan ja Lauri Ruuskan tavoin tuleviin karsintoihin ensimmäisen vaiheen kautta

Myös Las Colinasin kentällä Alicanten lähistöllä on kolme suuomalaispelaajaa, Oliver Lindell, Linus Väisänen sekä Sami Välimäki.

Lauri Ruuska on ainoa suomalainen Club de Bonmontissa,  Antti Ahokas tavoittelee finaalipaikkaa Alenda Golf Clubilla.

Kim Koivu ei ole ilmoittautunut karsintoihin. Hänen sijoituksensa Race to Dubai-listalla oli 156:s joka jättää Koivulle hyvin vähän pelimahdollisuuksia ET:lle kaudelle 2020. Kisoihin palatessaan hänellä on pelioikeus Challenge Tourille.

Kymmenen kierrosta karsintaa edessä, 25 ensimmäistä ja saman sijaluvun jakavat saavat kortin

European Tourin toinen karsintavaihe ja finaali pelataan lähes yhteen putkeen.  Toinen karsintavaihe käynnistyy seitsemäs marraskuuta neljän kierroksen mittaisena. 

Finaaliin pääseville (15.11-20.11) jää neljä päivää aikaa  kuuden kierroksen mittaiseen taistoon 25:sta kortista, jotka ovat jaossa Lumine Golf Clubilla Tarragonassa.

Karsintoja on pelattu vuodesta 1976. Finaalin voittaneista Retief Goosen, Jose-Maria Olazbal sekä Sandy Lyle ovat voittaneet majorin, jokainen heistä vieläpä kahdesti.

Ruotsalaisvoittajia on peräti viisi, näistä kuuluisin Jesper Parnevik.

European Tourin karsinnat, kotisivu

Etsi luettavaa