Hyppää sisältöön

Kakolle tärkeä nousu lopussa – sai pelipaikan Irlannin-kisaan

Roope Kakko selviytyi jatkoon Belgiassa.

Roope Kakko otti tärkeän sijoituksen kärkikymmenikössä. Kalle Samoojalla synkkä alku päätöskierrokselle.

Roope Kakko sijoittui jaetulle kymmenelle sijalle Ranskassa pelatussa European Tourin kisassa. Sijoitus oli tärkeä, sillä se takaa Kakolle paikan kahden viikon päästä pelattavaan Irlannin-kisaan.

Espoolainen joutui tekemään täysillä töitä loppuun asti, jotta paikka kisassa irtoaisi. Kakko nimittäin pelasi kolme viimeistä reikää kaksi alle parin. Päätösreiälle tullut birdie oli tärkeä, vaikka K

Kakon yhteistulos oli -8 (66-70-74-70), ja kisan voittaaneeseen Ranskan Romain Langasqueen eroa kertyi seitsemän lyöntiä.

Sijoitus oli Kakolle paras moneen vuoteen tällä tasolla. Reilun 4 000 euron tienestit kisasta nostavat hänet kiertueen rankingissa 110. hujakoille. Irlannissa hänen pitäisi onnistua vähintään yhtä hyvin kuin Ranskassa, jotta hän pääsisi mukaan myös Kiinan-osakilpailuihin, jotka pelatan lokakuun puolivälissä.

Edellisen kerran Kakko pelasi kymmenen parhaan joukkoon Challenge Tourilla tai European Tourilla elokuussa 2015, kun hän sijoittui European Tourin Tsekin kisassa viidenneksi.

Kalle Samoojan täytti palkintorahatiliään Ranskassa noin 2 500 eurolla. Hän ei onnistunut vieläkään varmistamaan paikkaansa European Tourilla, mutta on jälleen muutaman askeleen lähempänä suurta tavoitetta.

Turkulainen menetti mahdollisuuden huippusijoitukseen pelaamalla etuysin peräti kuusi yli parin. Hän kuitenkin onnistui venymään takaysin kolme alle parin. Samoojan yhteistulos oli -5 (70-70-68-75).

Oliver Lindell lopetti kisaurakan par-tulokseen tehtyään päätösreiälle eaglen. Lindellin katsee kääntyvät pikkuhiljaa European Tourin karsintoihin, sillä kortin uusiminen näyttää epätodennäköiseltä.

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa