Hyppää sisältöön

Kakolla sähäkkä startti toiselle kierrokselle – Välimäki menetti kärkipaikkansa

Minni ja Roope saivat toisen pojan Jorvissa torstaina

Kolme birdietä, yksi eagle eikä yhtään paria. Roope Kakko on aloittanut sähäkästi toisen kierroksen.

Roope Kakko on aloittanut aggressiivisen nousun kohti Vierumäki Finnish Challengen kärkeä. Espoolainen pelasi etuysin viisi alle parin ja oli siinä vaiheessa  kolme lyöntiä kilpailua johtanutta Sami Välimäkeä perässä.

Kakko teki birdiet rei’ille yksi, kaksi ja kuusi. Upeasti sujuneen etuysin kruunasi eagle reiälle numero yhdeksän. Samalla reiällä eaglessa onnistui myös Välimäki hieman aiemmin. Välimäelle yhdeksikkö oli kierroksen päätösreikä. 

Hetki sitten kilpailun kärkeen siirtyi Ruotsin Cristofer Blomstrand, joka pelasi tänään Välimäen tapaan 65 lyönnin kierroksen. Hän teki seitsemän birdietä eikä yhtään bogia.

Välimäen kanssa toista sijaa jakava Rhys Enoch on vielä kierroksellaan. Enochilla puuttuu live scoringissa tulokset kuudelta reiältä. Kisassa tulokset merkataan tulospalveluun kolmen reiän välein.

Hyvä keli tuloksentekoon

Keli Vierumäellä on tuloksentekoon otollinen, sillä aiempi sade pehmensi viheriöt, ja tuulikin alkaa olla olematonta. Pallot pysähtyvät viheriöille napakasti.

Eilisen jälkeen kymmenen hengen kärkiryhmään kuulunut Kalle Samooja iski etusysillään peräti neljä birdietä. Harmittavasti tuplabogeja tuli kaksi, joten hän oli etuysin jälkeen tuloksessa -5. Etuysin kuudella ensimmäisellö reiällä hän onnistui tekemään kaksi birdietä, joten hän on nyt Roope Kakon kanssa samassa yhteistuloksessa -7.

GoGolf seurasi Oliver Lindellin peliä neljä reikää. Nuori porvoolainen löi palloa erittäin hyvin ja pääsi puttaamaan birdietä hyvästä paikasta kolme kertaa ja kerran vähän kauempaa, mutta yksikään ei uponnut.

Sen jälkeen Lindellin putti alkoi kulkea, ja hän on nyt tuloksessa -4 ja menossa jatkoon.

Cut-rajaksi näyttäisi muodostuvan -3. Sen paremmalla puolella on yhdeksän suomalaista, joista kuusi on jo varmistanut paikan viikonloppuna:

  • Sami Välimäki (-10, 18 reikää)
  • Roope Kakko (-7, 15 reikää)
  • Kalle Samooja (-7, 15 reikää)
  • Janne Kaske (-4, 18 reikää)
  • Oliver Lindell (-4, 12 reikää)
  • Antti Ahokas (-3, 18 reikää)
  • Erik Myllymäki (-3, 18 reikää)
  • Matias Honkala (-3, 18  reikää)
  • Linus Väisänen, (-3, 18 reikää)

Tulospalvelu

Vierumäki Finnish Challenge pelataan 3.-6.8. Kilpailuun on vapaa pääsy.

Etsi luettavaa