Hyppää sisältöön

Kakko tähdittää Finnish Tourin avausta – Ruuska otti riskin ja lähti kyttäämään paikka Tanskan Challenge Tour -kisaan

Roope Kakko on pelannut pääkiertueella 125 kilpailua, Challenge Tourilla kisojen määrä on peräti 255. KUVA: TOMI NATRI

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp eli Finnish Tourin käynnistyy torstaina Kullo Golfissa, joka isännöi WestStar Openia. Mukana on myös European Tour -voittaja Roope Kakko.

Finnish Tourin karsinnat käytiin pari viikkoa sitten, mutta varsinainen kisakausi käynnistyy torstaina, kun Suomi-golfin parhaimmisto kokoontuu Kullo Golfiin. Porvoolaiskenttä isännöi Suomen ykköskiertueen kilpailua ensimmäistä kertaa.

Yleisen sarjan 115 pelaajan lista kuhisee mielenkiintoisia nimiä, joista tunnetuin on Challenge Touria pelaava Roope Kakko. 41-vuotias konkari lähtee WestStar Openiin hakemaan tietoa siitä, millä tasolla hänen pelinsä on kauden alussa. 

”Suurin tavoite tälle vuodelle on löytää rohkeus ja tietynlainen raikkaus pelaamiseen sekä tehdä vahvuuksista taas vahvuuksia”, Kakko avaa ajatuksiaan.

Monista muista ammattilaisgolfareista poiketen Kakko vietti koko “offseasonin” Suomessa ja harjoitteli sisällä.

“Viimeiset vuodet kuntokäyrä on mennyt väärään suuntaan ja pakko oli jotain muuttaa. Sai ainakin aikaa funtsia juttuja ja irtautua ammattilaisgolfarin oravanpyörästä”, Kakko sanoo.

“Tämän viikon tavoite on asettaa jokaiseen lyöntiin gameplan ja sitten mailan varressa pitäisi olla vaan toteuttajana.” 

Kakko osallistui viime vuonna yhteen Finnish Tourin kisaan. Hän sijoittui TeliaSamsung Openissa toiseksi. Kyseessä oli niin ikään kauden avauskilpailu.

WestStar Openiin Kakko ilmoittautui mukaan sen jälkeen, kun selvisi, ettei hän mahdu mukaan samaan aikaan Tanskassa pelattavaan Challenge Tourin kilpailuun.

“Finnish Tour sattui oivaan saumaan. Peliä on niin vähän alla, että tarvitsen palautetta siitä, missä piilevät pelini vahvuudet ja mitä voin parantaa”, Kakko kertoo.

WestStar Open kruunasi viime kauden, sillä se pelattiin viime vuonna Finnish Tourin finaalikisana. Vuosaari Links -kentällä pelatun kilpailun voitti yhden lyönnin erolla Niilo Mäki-Petäjä (-5). Hän on tällä viikolla puolustamassa voittoa Kullo Golfissa.

Ruuska lähti Pro Am -kisasta Tanskaan

Sen sijaan viime vuoden ranking-voittaja Jaapo Jämsä ei avaa Finnish Tour – kauttaan vielä tänä viikonloppuna. Hän on samaan aikaan Englannissa pelaamassa Brabazon Trophyä eli Englannin avointa lyöntipelimestaruuskisaa.

Myös Lauri Ruuska vetäytyi keskiviikkona WestStar Openista, otti riskin ja matkusti kyttäämään paikkaa Tanskan Challenge Tour -kisaan. Ruuska oli keskiviikkoiltana ensimmäisellä varasijalla Copenhagen Challengeen.

Tarinagolfia edustava Ruuska pelasi vielä tänään WestStar Openin Pro-Am-tapahtumassa.

Bakker ennakkosuosikkina naisten sarjassa

Viime vuoden naisten sarjan ranking-voittaja Katri Bakker lähtee ennakkosuosikkina tähänkin viikkoon. 

“Lähden hyvillä fiiliksillä kisaamaan! Olen saanut alkukaudesta jo kisafiilistä ulkomailta. Peli tuntuu varmalta ja on kiva päästä aloittamaan kisakausi Suomessa”, Bakker sanoo.

Viime kauden rankingissa toiseksi sijoittunut Ella Mäki-Tanila ja viidenneksi sijoittunut Oona Kuronen lähtevät haastamaan viime vuoden mestaria. Naisten sarjassa kilpailijoita on yhteensä 23.

Kenttä loistavassa kunnossa

Kullo Golf on loistavassa kunnossa. Viimeisimpien sääennustusten mukaan sadetta on luvattu torstaiksi ja perjantaiksi kuuroina, joten olosuhteet saattavat vaihdella kierrosten aikana. 

“Kenttä on erinomaisessa kunnossa. Etenkin, kun katsoo vuodenaikaa”, Kullo Golfin  toimitusjohtaja John Blässar sanoo.

Kenttämestari Kim Wahlroos kertoo, että griinien stimp-nopeus on 2,8 metriä.

“Tarkoitus on vielä laittaa ne vähän nopeammaksi, mutta tasalaatuisuus viheriöillä on meillä päätarkoituksena. Toivottavasti pelaajat olisivat tyytyväisiä ja tekisivät hyviä tuloksia”, Wahlroos kertoo.

Ensimmäinen ryhmä lähtee matkaan torstaina klo 8.00 ja viimeinen ryhmä starttaa klo 15.20. Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy. Kolmipäiväisen kilpailun viimeinen kierros pelataan lauantaina.

GoGolf toimii Finnish Tourin promoottorina.

Etsi luettavaa