Hyppää sisältöön

Kakko ja Lindell eivät onnistuneet sunnuntaina – kisan voitti kiertueen pisin mies

Oliver Lindell on Virvik Golfin kasvatteja.

Heikko alku vei Roope Kakon ja Oliver Lindellin mahdollisuudet nousuun Bretagnen avoimissa.

Oliver Lindell ja Roope Kakko eivät onnistuneet nousemaan sunnuntaina Ranskassa pelatussa Challenge Tourin kisassa.

Suomalaiskaksikko päätyi Bretagnen avoimissa 48. sijalle yhteistuloksella +3. Lindell pelasi tänään kaksi lyöntiä paremmin kuin Kakko

Kilpailun jälkeen Kakko löytyy kiertueen rankingista sijalta 49 ja Lindell 50. Kaksikolle olisi ollut tärkeää nousta 45 parhaan joukkoon, sillä se olisi tuonut heille lisää pelimahdollisuuksia jatkossa.

Kummallakin on vielä yksi kutsu jäljellä. Sen he käyttävät ensi viikolla, jolloin pelataan Portugalin avoimet.

Eroa euroissa 45 parhaan joukkoon kaksikolla on kuitenkin ehtinyt kertyä jo melkoisesti. Kakolla matkaa 45. sijaan on noin 8 000 euroa ja Lindellillä lähes 10 000 euroa.

Lindellin pitäisi sijoittua Portugalissa vähintään neljänneksi ja Kakon viidenneksi, jotta nousi tärkeän rajan yli olisi mahdollinen. Sijoitukset toki riippuvat siitä, kuinka monta pelaajaa on sijoitusta jakamassa. 

Kakon peli kaatui tänään heikkoon alkuun. Hän teki triplan viidennelle ja oli kuuden reiän jälkeen kierrostaan jo viisi yli parin. Hän kuitenkin terästäytyi ja teki birdiet seiskalle ja ysille, mutta kymppireiällä kaatui lisää kylmää vettä niskaan tuplabogin myötä.Vaikka hän kuittasi sen heti seuraavalla reiällä tekemällä eaglen par 5:lle, hän oli kierrostaan kuitenkin jo kolme yli parin. Se pysyi espoolaisen tuloksena myös kierroksen loppuun saakka.

Myös Lindell oli ongelmissa kierroksen alussa. Nelosen tuplan ja kuutosen bogin jälkeen hän oli kierrostaan kolme yli parin. Hän kuitenkin pääsi takaisin pariin tehtyään birdiet rei’ille kahdeksan, kymmenen ja yksitoista, mutta 14. reiälle syntyi päivän toinen tupla. Birdie 15. reiälle lohdutti hieman, mutta ranking-mielessä sillä ei ollut suurta merkitystä.

Kisan voitto meni Saksaan, kun Sebastian Heisele otti uransa ensimmäisen voiton Challenge Tourilla. Senttiä vaille kaksi metriä pitkä saksalainen pelasi neljä kierrosta yhteistulokseen -13, vaikka aloittikin turnauksen heikosti (73-64-65-65). Hän oli täysin ylivoimainen kolmella viimeisellä kierroksella, jotka pelasi peräti 16 alle parin.

Voiton myötä Heisele nousi sijalle 32 kiertueen rankingissa. Ennen Ranskan-onnistumista Heiselen kausi oli sujunut mollivoittoisesti. Tosin edellisessä kisassa Hollannissa hän oli sijoittunut lupauksia herättävästi sijalle 13.

Rankingin kärjessä jatkaa Calum Hill ennen Richard Blandia ja Antoine Rozneria. Kakon ja Lindellin lisäksi Portugalin kisaan pääsee kutsulla mukaan myös Antti Ahokas, joka karsiutui Ranskassa jatkosta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa