Hyppää sisältöön

Kaikkien aikojen paras valittiin Kansainvälisen golfliiton johtoon

Annika Sörenstam palkittiin aiemmin tänä vuonna urastaan Ruotsin urheilugaalassa.

Annika Sörenstam seuraa Peter Dawsonia Kansainvälisen golfliiton puheenjohtajana.

Annika Sörenstam on valittu Kansainvälisen Golfliiton eli IGF:n uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässään Peter Dawsonia, joka johti järjestöä kymmenen vuotta.

IGF on kansallisten golfliittojen kattojärjestö. Sen alla toimii esimerkiksi Suomen Golfliitto. Lisäksi IGF:iin kuuluu ammattilaisjärjestöinä myös kaikki suurimman ammattilaiskiertueet PGA Touria, European Touria ja LPGA-kiertuetta myöten.

IGF järjestää muun muassa amatöörien MM-kisat eli Eisenhower Trophyn (miehet) ja Espirito Santo Trophy (naiset), ylläpitää amatöörien rankingia ja tukee Kansainvälistä olympiakomiteaa kisojen järjestämisessä sekä vastaa olympiarankingista. Päämajaansa IGF pitää monen muun lajiliiton tapaan Genevessä.

Sen sijaan monesta muusta lajiliitosta poiketen Kansainvälinen golfliitto ei vastaa golfin säännöistä. Niitä pitää hyppysissään USGA eli Yhdysvaltain Golfliitto ja Royal&Ancient-golfklubi, joka toimii St Andrewsissä. Aiemmin Dawson toimi juuri R&A:n pääsihteerinä. Tästä työstä hän jäi eläkkeelle vuonna 2015.

Peter Dawson jää pois IGF:n puheenjohtajan paikalta.

Peter Dawson jää pois IGF:n puheenjohtajan paikalta.

Getty Images

Golfin paluu olympialaisiin Rio de Janeirossa vuonna 2016 oli yksi Dawsonin vuosikymmenen kestäneen puheenjohtajakauden kohokohdista. Hän kiittikin tiedotteessa vuolaasti mm. olympiaperhettä tuesta hänen puheenjohtajakaudellaan.

”Heidän apuaan ja hyväntahtoisuuttaan ei voi mitata. Toivotan seuraajalleni Annika Sörenstamille kaikkea hyvää. IGF ei voisi olla paremmissa käsissä”, Dawson kiitteli.

Sörenstamista tulee vuonna 1958 perustetetun järjestön uusi puheenjohtajaa virallisesti ensi vuoden alussa. Myös hän korosti olympialaisten merkitystä järjestölle.

”Entisenä pelaajana golfin pääsy mukaan olympialaisille merkitsee paljon minulle ja urheilullemme. Odotan innolla työskentelyä hallituksen, Kansainvälisen olympiakomitean ja golfjärjestöjen kanssa. Teemme työtä lajin kasvattamiseksi maailmanlaajuisesti, Sörenstam sanoi.

Ruotsalaista Sörenstamia pidetään kaikkien aikojen parhaana naispelaajana. Hän voitti urallaan peräti kymmenen major-turnausta ja yhteensä 72 LPGA-kiertueen kilpailua.

Etsi luettavaa