Hyppää sisältöön

Kaikkien aikojen paras palaa viisikymppisenä: ”Avaa ja Williä jännittää nähdä äidin pelaavan”

Annika Sörenstam on ilmoittautunut mukaan yli 12 vuoden tauon  jälkeen LPGA-kiertueen kisaan.

Annika Sörenstam päätti osallistua LPGA-kiertueen kisaan, koska se siirtyi hänen kotikulmilleen. Kauden päätavoite koittaa kuitenkin vasta kesällä.

Annika Sörenstam palaa kilpakentille kahden viikon kuluttua. Kaikkien aikojen paras naispelaaja lopetti uransa huipulla vuonna 2008, mutta nyt kilpaileminen on alkanut taas maistua.

50-vuotias Sörenstam ilmoitti paluustaan tiistai-iltana uutiskirjeellä.

”Paljon on ehtinyt tapahtua sen koommin (kun lopetin ammattilaisena). Ensimmäisenä tulee mieleen se, että olemme saaneet kaksi lasta. Avaa ja Williä jännittää nähdä äidin pelaavan. Myönnän, että tuskin olisin osallistunut tähän kilpailuun, ellei se olisi muuttanut kotikentälleni”, Sörenstam kertoi.

Kyseinen kilpailu on Gainbridge LPGA Championship, joka päätettiin tammikuussa Lake Nona Golf Clubilla, jossa Sörenstam myös asuu.

Uutiskirjeessään Sörenstam totesi, että hänen kauden varsinainen tavoite kesällä pelatava U.S. Senior Women’s Open. 

”Jotta voisin saavuttaa täyden potentiaalini silloin, tiedostan tarvitsevani lisää kilpailuja vyölleni. Minulla ei ole suuria odotuksia, mutta odotan haastetta”, Sörenstam kirjoitti.

Kolme viikkoa sitten Sörenstam oli mukana amatöörinä vuoden ensimmäisessä LPGA-kiertueen kisassa. Ruotsalainen teki tuolloin pelillään vaikutuksen mm. maailmanlistan neljäntenä olevaan Nelly Kordaan.

Gainbridge LPGA Championship on vasta toinen LPGA-kiertueella tällä kaudella, ja mukaan on ilmoittautunut myös Matilda Castrén. Kaliforniassa asuva suomalainen on kuitenkin tällä hetkellä vasta 11. varasijalla kisaan.

Sörenstam voitti urallaan 72 LPGA Tourin turnausta, joista 10 oli majoreita.

Viime aikoina hän on ollut muutenkin otsikoissa, sillä syksyllä hänet valittiin kansainvälisen golfliiton puheenjohtajaksi, ja  tammikuussa hän vastaanotti Yhdysvaltain entiseltä presidentiltä Donald Trumpilta Vapaudenmitalin kunnianosoituksena pitkästä urastaan. Sörenstam on nykyään myös Yhdysvaltain kansalainen.

Seremonia osui kaksi päivää Yhdysvaltain Capitol Hillillä tapahtuneen mellakan jälkeen, eikä Ruotsissa kiitelty Sörenstamin tilannetajua, kun hän meni vastaanottamaan mitalia Trumpilta, jota vastaan on nostettu virkarikossyyte juuri mellakkaan liittyen.

Mitali oli myönnetty hänelle jo keväällä 2020.

Lähde: Svensk Golf

Etsi luettavaa