Hyppää sisältöön

Kaikki suomalaiset mukaan viikonlopulle Qatarissa!

Kim Koivu teki bogin 16:nnella

Kaikki neljä suomalaispelaajaa saivat pelipaikan myös viikonlopun peleihin. Erityisesti Kim Koivu laittoi homman jännäksi lopussa.

Kalle Samooja (-3), Mikko Korhonen (-2), Tapio Pulkkanen (-1) ja Kim Koivu (-1) mahtuivat kaikki 65 parhaan pelaajan joukkoon kahden päivän päätteeksi Qatar Mastersissa. Kun viikonlopun pelit käynnistyvät, on viimeisenä ja kärjessä olevan pelaajan välissä vain seitsemän lyöntiä. 

Aamupäivällä pelanneet Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen varmistivat paikkansa viikonlopulle jo aamulla, vaikka molempien takaysi jätti paljon toivomisen varaa. Iltapäivällä Kalle Samooja ja Kim Koivu saivat niin ikään lentävät lähdöt. 

Samooja lähti porteista kahdella peräkkäisellä birdiellä, kunnes hanat menivät tukkoon. Kallen tilanne näytti tukalalta kun hän teki kierroksen keskivaiheilla kolme bogia lyhyeen jaksoon. Kalle lopetti kuitenkin mestarillisesti tekemällä väylillä 16-18 kolme peräkkäistä birdietä, jotka lennättivät suomalaisen sijalle 36 yhteistuloksella -3. Nousua 45 minuutin aikana tuli peräti 38 sijaa. 

”Rundi lähti hyvin liikkeelle kahdella helpolla birkulla, mutta sitten olikin melkoista hiljaiseloa ja räpeltämistä 16:lle asti. 16:lla sain hyvän kolmemetrisen sisään ja 17:llä putti upposi seitsemästä metristä. Viimeisellä reiällä jälleen kolmemetrinen. Kolmen birkun lopetus piristi tunnelmaa. Lyömistä täytyy terävöittää, mikäli tässä haluaa kunnon nousua havitella. Greenit ovat todella kovat jo nyt, ja huomiseksi on luvattu kunnon puhuria, joten pakka pysyy varmaankin kohtalaisen tiiviinä”, Samooja kertasi.

Kim Koivu oli kierrostaan komeasti neljä alle parin pelattuaan 12 reikää. Yhteistuloksessa -3 ollut Koivu teki bogit väylille 13, 14 ja 16 tippuen cutin väärälle puolelle. Viimeisellä reiällä oli viimeinen mahdollisuus nousta mukaan viikonlopulle. Koivu käytti sen tekemällä par-vitosella birdien ja oli viimeinen jatkoonpäässyt pelaaja. 

Kun kolmas kierros kaiken järjen mukaan pelataan kahden miehen ryhmissä, on Koivulla luvassa yksinäinen kierros. Viimeisenä maaliin tullut -1 tarkoittaa, että Koivu lähtee kentälle yksin kun 73 pelaajaa pääsi jatkoon. 

Tämä voi olla myös erittäin hyvä asia, sillä jos tuuli nousee vasta aamu- tai keskipäivästä, on Koivu syömässä klubiburgeriaan jo siinä vaiheessa. Yksin pelaamalla kierroksen saa helposti pelattua jopa alle kolmeen tuntiin. 

Kisan kärjessä tuloksella -8 ovat Mike Lorenzo-Vera, George Coetzee ja Justin Harding. Kärkikymmenikköön mahtuu tuloksella -6, jolla jakaa kahdeksatta sijaa. 

Viasat Golfin ja Viaplayn lähetys kolmannesta päivästä käynnistyy kello 11.00 lauantaina. 

Etsi luettavaa