Hyppää sisältöön

Kaikki suomalaiset mahtumassa Abu Dhabin Rolex Seriesin kilpailuun

Mikko Korhonen on pelannut Abu Dhabissa nousujohteisesti

European Tourin vuosi 2019 tulee alkamaan parhaalla mahdollisella tavalla puolentoista viikon päästä. Abu Dhabissa käydään seitsemän miljoonan dollarin kilpailu, jossa on mukana neljä suomalaista, sekä suuria maailmantähtiä.

Abu Dhabi Golf Championshipin pelaajalistat julkaistiin lopultakin perjantaina. Jopa hieman yllättäen mukaan mahtuivat kaikki ilmoittautuneet viisi suomalaista. Listoilta löytyvät Mikko Korhonen, Mikko Ilonen, Tapio Pulkkanen, Kim Koivu ja Kalle Samooja

Tietojemme mukaan Mikko Ilonen on kuitenkin jättämässä aavikkokierroksen tänä vuonna väliin ja aloittaa vuotensa vasta myöhemmin keväällä. Ilosen nimi löytyy kuitenkin vielä ilmoittautumislistoilta niin Abu Dhabiin kuin Dubaihin. Emme tavoittaneet Ilosta vahvistamaan suunnitelmia. 

Abu Dhabin kilpailu on ollut jo vuosia yksi kiertueen legendaarisimpia. Kisaan on aina saatu houkuteltua (maksettua) mukaan suuria tähtiä USA:sta ja Euroopasta. Tänä vuonna mukana ovat maailmanlistan ykkönen Brooks Koepka ja kolmonen Dustin Johnson. Kolmanneksi korkeimmalta listalta löytyy Tommy Fleetwood (12), joka on voittanut kisan kaksi edellistä kertaa! 

Suomalaisista Mikko Korhonen on pelannut Abu Dhabissa. Viime vuonna hän oli kisassa upeasti 22:s ja hän pääsi pelaamaan viimeisen kierroksen yhdessä Justin Rosen kanssa. Myös kaksi edellistä vuotta toivat jatkoonpääsyt ja sijat 60 sekä 69. 

Abu Dhabin kisassa pelaajaa todella testataan. Raffit on kasvatettu pitkiksi ja palloa on pakko takoa reilulla ja pitkällä kentällä väylään ja viheriölle. Kenttä on selkeä ja sitä päästään pelaamaan lähes aina täydellisissä olosuhteissa. 

Ensimmäistä kertaa osana Rolex Seriesiä oleva kilpailu tulee antamaan menestyjille todella hyvät asemat kiertueen vielä tuoreella Race to Dubai -listalla. 

Kisa tullaan televisioimaan Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla. Luvassa koko Desert Swingin kolmen kilpailun ajan on myös suomalainen selostusvaihtoehto GoGolfin tarjoamin katsojakilpailuin! 

Kolmen kilpailun Desert Swing käsittää tänä vuonna kilpailut Abu Dhabissa, Dubaissa ja Saudi-Arabiassa.

Etsi luettavaa